Τελευταία Νέα

Τρίτη, 11/05/2021, 18:47


Home / HEADER-NEWS / Με προϋποθέσεις η εισαγωγή της Ιταλικής στα Δημοτικά

Με προϋποθέσεις η εισαγωγή της Ιταλικής στα Δημοτικά

Δημοσιεύτηκε: 10:18 πμ Απρίλιος 24th, 2015  


italia

Το ενδεχόμενο να εισαχθεί η διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης στην απάντησή του σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Νίκου Νικολόπουλου.

Ο βουλευτής ζητούσε να μάθει, μεταξύ των άλλων, αν προτίθεται το υπουργείο να προβεί σε διακρατική συμφωνία με την Ιταλία για τη δημιουργία προγράμματος εκμάθησης των Ιταλικών ως 2ης ξένης γλώσσας σε όλα τα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και την ταυτόχρονη εκμάθηση της Ελληνικής σε όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία της Νοτίου Ιταλίας και Σικελίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τι ισχύει για τη χορήγηση αναρρωτικής άδειας ειδικού σκοπού

Στην απάντησή του ο Τάσος Κουράκης σημειώνει πως η εισαγωγή κάθε ξένης γλώσσας πρέπει να τηρεί μια σειρά από προϋποθέσεις, τις οποίες και αναφέρει.

Όσον αφορά στη δημιουργία προγράμματος εκμάθησης των Ιταλικών ως δεύτερης ξένης γλώσσας σε όλα τα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και την ταυτόχρονη εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας σε όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία της Νοτίου Ιταλίας και Σικελίας, επισημαίνεται η ανάγκη ύπαρξης του κατάλληλου σχεδιασμού με βάση τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις.

Τέλος γίνεται γνωστό ότι με το ΑΠΦ 408/ ΑΣ 698/24.4.2014 έγγραφό της η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη κατόπιν ενημέρωσής της από το ιταλικό ΥΠΕΞ, γνωστοποίησε στην Δ/νση Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων του ΥΠΟΠΑΙΘ ότι το Ιταλικό Υπουργείο Παιδείας, με τη ΝΟΤΑ ΜΙUR 11.04.2014 PROT.N.3560, περιέλαβε την ελληνική γλώσσα μεταξύ των διδασκομένων ξένων γλωσσών στην ιταλική Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με οριστική παύση θα τιμωρούνται οι εκπαιδευτικοί που επιμένουν να μην κάνουν το self test

Έτσι για πρώτη φορά η ελληνική γλώσσα εντάσσεται στο τακτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ιταλίας και προβλέπεται η δυνατότητα διδασκαλίας της, εφόσον εκδηλωθεί ανάλογο ενδιαφέρον.

Briefingnews.gr

OI ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων βασισμένο στον περσινό “σκελετό” όσον αφορά τις ημερομηνίες και ...