Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Μαθαίνουμε καλύτερα ακίνητοι και σε καρέκλα;

Μαθαίνουμε καλύτερα ακίνητοι και σε καρέκλα;

Δημοσιεύτηκε: 10:50 πμ Απρίλιος 6th, 2015  


mathites

Why Does Sitting Still Equal Learning?

Μερική ελεύθερη μετάφραση από:  www.huffingtonpost.com

www.fresheducation.gr

Οι έρευνες δείχνουν ότι η διαδικασία της μάθησης είναι πιο αποτελεσματική όταν όλες οι  αισθήσεις συμμετέχουν σε αυτήν. Επίσης, ο εγκέφαλος είναι πολύ πιο ενεργητικός όταν το σώμα έχει φυσική δραστηριότητα αντιδρώντας καλύτερα στα  ερεθίσματα από το περιβάλλον του , παρά όταν το σώμα είναι στατικό.

Οι παράγοντες που αναλύουν τα δεδομένα της διδασκαλίας είναι οι αισθήσεις( μάτια, αυτιά, αφή) και ο εγκέφαλος του ατόμου Είναι κοινή πεποίθηση ότι η μάθηση είναι πιο αποτελεσματική  όταν οι μαθητές είναι καθιστοί. και ήσυχοι.. Αυτή η πεποίθηση έχει περάσει και στις συμβουλές που δίνουν γονείς και εκπαιδευτικοί στους μαθητές, όπως «να κάθεσαι ήσυχος» και «να μην κουνιέσαι στην τάξη».

Σήμερα  όμως έχουμε έρευνες που δείχνουν η σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκειά της μάθησης από ένα άτομο , θέτει σε λειτουργία όλες τις αισθήσεις, ο  εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα, με αποτέλεσμα να έχουμε  υψηλότερα   ποσοστά μάθησης.

Οι έρευνες αυτές δείχνουν ότι ο εγκέφαλος είναι πολύ πιο δραστήριος κατά τη διάρκεια σωματικής δραστηριότητας από ό, τι όταν το άτομο κάθεται . Όταν το άτομο έχει δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της μάθησης  αυξάνεται η  η ροή του αίματος και των βασικών χημικών ουσιών για την εστίαση και την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης μνήμης ( νορεπινεφρίνη ), καθώς και για την προσπάθεια και τη διάθεση ( ντοπαμίνη ).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...