Home / HEADER-NEWS / Κατάργηση εξαμήνου του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Ιονίου Πανεπιστημίου

Κατάργηση εξαμήνου του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Ιονίου Πανεπιστημίου

Δημοσιεύτηκε: 4:15 μμ Απρίλιος 14th, 2015  


134ionio

Κατάργηση εξαμήνου του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Ιονίου Πανεπιστημίου

Στις αρμοδιότητες των οργάνων διοίκησης η κατανομή της επιχορήγησης

Σύμφωνα με το από 4-03-2015 έγγραφο της Πρυτανείας του Ιονίου Πανεπιστημίου κατά την 6η συνεδρίαση της Συγκλήτου (21-11-2014)σχετικά με την έγκριση του προϋπολογισμού οικ. Έτους 2015 « Η εισήγηση για τον προϋπολογισμό από την Πρυτανική Αρχή προέβλεπε το ποσό των 150.000 ευρώ στον κωδικό 4121 στ (Δαπάνες εκπαίδευσης ΤΞΓΜΔ στο εξωτερικό) – εξάμηνο εξωτερικού – όμως αυτό δεν εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του ΙΠ καθώς για να ενισχυθεί ο εν λόγω κωδικός γίνονταν σημαντικές περικοπές σε άλλους κωδικούς οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Η εν λόγω απόφαση της Συγκλήτου διαβιβάστηκε στο Συμβούλιο Ι.Π προς έγκριση του Προϋπολογισμού Ι.Π και προώθηση στο ΥΠΑΙΠΘ για την παροχή της σχετικής επιχορήγησης.

Επιπλέον, σύμφωνα με το άνω έγγραφο, με το αριθμ. Πρωτ 398/10-2-2015 έγγραφο-γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Νομικής Υπηρεσίας του Ι.Π «η εγγραφή μηδενικής πίστωσης στον κωδικό 4121στ είναι νόμιμη…και συνεπώς η διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων οργάνων για την εγγραφή ή μη της σχετικής πίστωσης και στον άνω κωδικό».

Με την από 17-2-2015 Απόφαση της 7ης Συνεδρίασης του Συμβουλίου του Ι.Π εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Ι.Π.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε 

 του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά σε απάντηση 
 της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάκη σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει για την διασφάλιση του εξαμήνου άσκησης για όλους του φοιτητές, για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, καθώς και για τη μη θεσμοθέτηση πτυχίου μετάφρασης δυο ταχυτήτων.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι η κατανομή της επιχορήγησης σε επιμέρους δραστηριότητες και τμήματά του ανήκει στις αρμοδιότητες των οργάνων διοίκησης του Ιδρύματος.

Όσον αφορά το ποσό της επιχορήγησης του Ιονίου Πανεπιστημίου για τις δαπάνες λειτουργίας για το οικ. έτος 2014 ανήλθε στο ποσό των 1.700.000 ενώ χορηγήθηκε πρόσθετη επιχορήγηση ποσού 90.000 ευρώ. Για το οικονομικό έτος 2015 η αρχική επιχορήγηση προς το ανωτέρω ίδρυμα για δαπάνες λειτουργίας καθορίστηκε στο ποσό των 1.430.000 ευρώ.

NEWS.GR


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...