Home / HEADER-NEWS / Για στενή συνεργασία σε θέματα αρχαιολογίας, πολιτισμού, τεχνολογίας και εκμάθησης γλώσσας μίλησαν ο Υπ. Παιδείας και η Υφυπουργός Παιδείας της Κίνας

Για στενή συνεργασία σε θέματα αρχαιολογίας, πολιτισμού, τεχνολογίας και εκμάθησης γλώσσας μίλησαν ο Υπ. Παιδείας και η Υφυπουργός Παιδείας της Κίνας

Δημοσιεύτηκε: 9:32 μμ Απρίλιος 21st, 2015  


IMG_1495

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά με την Υφυπουργό Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας LiWeihong και την αντιπροσωπεία της.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Τάσος Κουράκης.

Ανάμεσα στις δύο πλευρές συζητήθηκαν προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της αρχαιολογίας, της μελέτης πολιτισμού, της τεχνολογίας, της πειραματικής βιομηχανίας της ιατρικής κ. α.

IMG_1530

«Σκοπός της επίσκεψης μας είναι να προωθήσει η περαιτέρω συνεργασία στους τομείς της παιδείας» είπα η κινέζα υφυπουργός. Πρόσθεσε ακόμα ότι «η Ελλάδα και η Κίνα έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στον τομέα της παιδείας και των τεχνών. Θα μπορούσαμε να προωθήσουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε αυτούς τους τομείς».

Είπε ακόμα ότι «θέλουμε οι δύο πλευρές να ενισχύσουν τον διάλογο πολιτών στο τομέα της παιδείας στο θέμα των ανταλλαγών και εκμάθησης της γλώσσας» .

«Βλέπουμε θετικά αυτές τις προτάσεις» είπε ο Έλληνας Υπουργός και τόνισε ότι «αν και είναι μεγάλη σε έκταση και πληθυσμό η Κίνα και μικρή στις ίδιες κατηγορίες η Ελλάδα αυτή η διαφορά ισοφαρίζεται από τον πολιτισμό και την αρχαιότητα».

Πρόσθεσε ότι συμφωνεί στις συστηματικές και βαθύτερες σχέσεις στους επιστημονικούς τομείς ενώ υπογράμμισε ότι αυτές οι ιδέες θα βοηθήσουν στο να εννοήσουν η Κίνα και η Ελλάδα το βάθος του πολιτισμού τους.

Το μεσημέρι ο Υπουργός παράθεσε γεύμα στη κινέζα υφυπουργό και την ακολουθία της στο μουσείο Ακροπόλεως.

Νωρίτερα τη κινέζικη αντιπροσωπεία ξενάγησε στους χώρους του μουσείου ο διευθυντής του Δημήτρης Παντερμανλής. Εντυπωσιασμένη από τους θησαυρούς του κλασσικού αιώνα η LiWeihong είπε την παροιμία από την πατρίδα της «100 φορές να ακούσεις για κάτι φτάνει μία φορά να το δεις και αυτό ισχύει σε αυτή την περίπτωση».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...