Home / Featured / Επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης, πλήρης «ισοπέδωση» των σπουδών

Επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης, πλήρης «ισοπέδωση» των σπουδών

Δημοσιεύτηκε: 6:24 πμ Απρίλιος 29th, 2015  


manager2
Σύμφωνα με πληροφορίες, για την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης (Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και Διευθυντές Εκπαίδευσης) θα ισχύσει ένα παράδοξο και ακατανόητο καθεστώς «ισοπέδωσης» των σπουδών.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ η απόκτηση ενός Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (ΔΜΕ) σε πλήρες ωράριο απαιτεί δύο (2) ακαδημαϊκά έτη και ολοκληρώνεται με την υποβολή μίας Μεταπτυχιακής Εργασίας, η οποία συνήθως αποτελείται από μία σύντομη εμπειρική έρευνα μικρής έκτασης και εφαρμοσιμότητας, η απόκτηση ενός Διδακτορικού Τίτλου απαιτεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 έτη (συνήθως κυμαίνεται από 6 έως και 8 χρόνια), την εκπόνηση ερευνητικής δράσης, δημοσιεύσεων, ανακοινώσεων, συμμετοχής σε επιστημονικά συνέδρια, αρθρογραφία σε περιοδικά και πολλά άλλα, η οποία μάλιστα κορυφώνεται με την δια ζώσης δημόσια υποστήριξη ενώπιον ακροατηρίου της Διδακτορικής Διατριβής.
Που ακριβώς βλέπει το ΥΠΟΠΑΙΘ το τεκμήριο της εξίσωσης του Διδακτορικού με το Μεταπτυχιακό;
Στη διάρκεια, την ποιότητα, την ποσότητα, το επιστημονικό εύρος, την διεπιστημονικότητα, τη βιβλιογραφική έρευνα, ή κάπου αλλού;
Πως θα στηρίξει με λογικό και αξιόπιστο τρόπο την εξίσωση και θα απονέμει σε κατόχους Μεταπτυχιακού ΚΑΙ Διδακτορικού τα μόρια που θα πάρει και ένας κάτοχος ΜΟΝΟ Μεταπτυχιακού, αφού δεν προσμετράται η κτήση ΚΑΙ των δυο τίτλων;;
Πλήρης ισοπέδωση της παιδείας, πλήρης ισοπέδωση των επιμορφωτικών προσπαθειών τόσων εκπαιδευτικών, πλήρης καταρράκωση των επιστημονικών προσπαθειών τόσων αξιόλογων κατόχων Μεταπτυχιακού ΚΑΙ Διδακτορικού.
Ποιο θα είναι το κίνητρο προς την εκπαιδευτική κοινότητα να επιδιώκει επιπλέον μόρφωση – που τελικά θα είναι προς όφελος της δημόσιας παιδείας της χώρας μας;;;;;
Μπορεί κάποιος να μου το απαντήσει αυτό – απαλλαγμένος από κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες;;;;
Δ. Ζέππος PhD., M.Ed.
ΠΕ07 Γερμανικής
www.xenesglosses.eu

 

2 Σχόλια

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΑΝΑΣ

    ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Δ/ΝΤΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ;ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΧΕΙ;ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΗ ΤΙΤΛΩΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ……..

    • Αγαπητέ Συνάδελφε, τα πτυχία προφανώς δεν τα παίρνει κανείς για να καταλάβει κάποια θέση, εφόσον συνειδητά έχει επιλέξει να περάσει τις τρικυμίες της μετεκπαίδευσης και της συνεχούς επιμόρφωσης. Σκοπός εκεί – φαντάζομαι – δεν είναι μόνο η ατομική εξέλιξη ως επιστήμονας και άνθρωπος, αλλά το ευρύτερο κοινωνικό όφελος που μπορεί να προσφέρει ένας εξειδικευμένα επιμορφωμένος μάχημος εκπαιδευτικός. Αλλά, παράλληλα, αυτό συνδέεται με κόπο και κούραση, απέραντες ώρες μελέτης και εργασίας και απώλεια και θυσία προσωπικού χρόνου, ανεξάρτητα από τη βαθμίδα μετεκπαίδευσης. Αυτό προφανώς ΔΕΝ μεταφράζεται σε αξιώματα και χρηματικές απολαβές. Ωστόσο, η απαξίωση που επιχειρήθηκε (μαθαίνω ότι αποσύρθηκαν οι τροπολογίες … ελπίζω για να υποστούν επεξεργασία για βελτίωση) των ανώτατων ακαδημαϊκών σπουδών διδακτορικού επιπέδου αφήνει – πως να το κάνεις – μία πικρία. Και έπειτα, οι επιμορφώσεις θα πρέπει – και αυτό το τονίζω στο αρχικό μου κείμενο – να έχουν ως γνώμονα την εφαρμοσημότητά τους στη Δημόσια Παιδεία, προς όφελος των μαθητών μας…Όσο πιο καλά ενημερωμένος ο εκπαιδευτικός, τόσο πιο καλή η υπηρεσία που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Άρα πρέπει να υπάρχει ηθική υποστήριξη και έμπρακτη βοήθεια για το σκοπό αυτό…Νομίζω ότι σε αυτό συμφωνούμε όλοι.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...