Home / HEADER-NEWS / Έκτακτα μέτρα στα σχολεία του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας. Κλείνουν

Έκτακτα μέτρα στα σχολεία του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας. Κλείνουν

Δημοσιεύτηκε: 6:32 μμ Απρίλιος 17th, 2015  


550524f72118d1b17b43e80c2ac89f4e_L

Κλείνουν τα σχολεία σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία λόγω των σκουπιδιών

Στην απόφαση να κλείσουν τα σχολεία του δήμου Πύργου και του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας εξαιτίας της αφόρητης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών, προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικης Ελλάδας, Γιώργος Αγγελοπουλος.

Καθώς οι δύο δήμοι έχουν «πλημμυρίσει» από τα σκουπίδια που παραμένουν εδώ και πολύ καιρό στους δρόμους, οι περιοχές έχουν βρεθεί σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού.
Για το λόγο αυτό μετά από συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Αγγελόπουλο, αποφασίστηκε να κλείσουν για μια εβδομάδα τα σχολεία στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Σε δηλώσεις του κ. Αγγελόπουλου που φιλοξενεί η ιστοσελίδα patrisnews.com, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει σχετικά: «Η περιφέρεια ό,τι ήταν να κάνει το έκανε. Πρέπει να παρέμβει η κεντρική εξουσία το συντομότερο δυνατό για να μην κινδυνεύσει κι άλλο η δημόσια υγεία».
Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης η συγκρότηση ενιαίου πλάνου σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ήλιδας και πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ Ηλείας Χρ. Χριστοδουλόπουλου και τον δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά πριν από την συνάντηση με τους Γ.Γ. των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος την Δευτέρα (20/04) στην Αθήνα.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η πόλη, ο Δήμος Πύργου και δυστυχώς πλέον και η Αρχαία Ολυμπία, βρίσκονται σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού. Ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των πλέον ευπαθών ομάδων είναι άμεσος.

Δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες. Αυτό θα γίνει εν καιρώ.
Σήμερα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να λάβουμε μια δύσκολη απόφαση για τη διακοπή μαθημάτων των σχολικών μονάδων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας λόγω εκτάκτων συνθηκών».

ΠΗΓΗ neanika.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...