Home / HEADER-NEWS / Δύο ομάδες προσανατολισμού θα οδηγούν στα ΤΕΙ Πληροφορικής – Πληροφορίες για τις άλλες ΕΠΕ

Δύο ομάδες προσανατολισμού θα οδηγούν στα ΤΕΙ Πληροφορικής – Πληροφορίες για τις άλλες ΕΠΕ

Δημοσιεύτηκε: 8:59 μμ Απρίλιος 10th, 2015  


panell

Μετά το Πάσχα οι μαθητές της εφετινής Β’ Λυκείου που θα διεκδικήσουν του χρόνου μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το εξεταστικό σύστημα που ανακοινώθηκε την Μ. Δευτέρα θα γνωρίζουν με ακρίβεια τις σχολές στις οποίες θα οδηγεί κάθε τετράδα μαθημάτων που θα επιλέγει ο υποψήφιος και τους συντελεστές βαρύτητας. Το 360pedia.gr έχει ασφαλείς πληροφορίες για τους συνδυασμούς σχολών και γνωστικών αντικειμένων που θα μπορούν να κάνουν οι υποψήφιοι στο μηχανογραφικό τους.

Η πολιτική ηγεσία  δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα καταθέσει το νέο εξεταστικό σύστημα, ως τροπολογία, στο πρώτο σχέδιο νόμου του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., για την αντιμετώπιση της βίας στον Αθλητισμό, ή στο πολυνομοσχέδιο που καταρτίζεται για αμιγώς εκπαιδευτικά θέματα και δεν αναμένεται πριν από το τέλος του μήνα. Πηγές του υπουργείου επισημαίνουν πάντως ότι δεν επείγει η νομοθέτηση των συγκεκριμένων ρυθμίσεων με δεδομένο ότι αφορούν την επόμενη σχολική χρονιά και οι μαθητές είναι πλέον ενημερωμένοι.

Οι μαθητές ωστόσο για να κάνουν τις επιλογές τους και την ανάλογη προετοιμασία και μέσα στι καλοκαίρι πρέπει σύντομα να γνωρίζουν με ασφάλεια και ακρίβεια τις σχολές στις οποίες θα οδηγεί κάθε ΕΠΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του 360pedia.gr

  • Στον γενικό βαθμό πρόσβασης θα συνυπολογίζονται πάντα οι βαθμολογίες σε 4 μαθήματα ανεξάρτητα αν ο υποψήφιος εξεταστεί σε 4 ή 5 μαθήματα. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ένας υποψήφιος της 2ης Ομάδας Προσανατολισμού που εξετάστηκε και στην Βιολογία για να ανοίξει το 3ο ΕΠΕ θα έχει πρόσβαση στα Πολυτεχνεία και τις Φυσικομαθηματικές σχολές με το βαθμό του στα Μαθηματικά και στις επιστήμες Υγείας με το βαθμό του στην Βιολογία.
  • Τα τμήματα πληροφορικής των ΤΕΙ θα είναι προσβάσιμα και από την 2η και από την 3η Ομάδα Προσανατολισμού. Οι υποψήφιοι της Ομάδας Θετικών Σπουδών θα μπορούν να δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους όλα τα ΤΕΙ Πληροφορικής με το μπουκέτο μαθημάτων: Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής με το μπουκέτο Μαθηματικά, Α.Ε.Π.Π., Α.Ο.Θ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...