Home / HEADER-NEWS / Δεν έχεις πιστοποιητικό Α΄ επιπέδου στις ΤΠΕ; Απόκτησε το ΤΩΡΑ

Δεν έχεις πιστοποιητικό Α΄ επιπέδου στις ΤΠΕ; Απόκτησε το ΤΩΡΑ

Δημοσιεύτηκε: 11:25 πμ Απρίλιος 24th, 2015  


tpe

Δεν έχεις πιστοποιητικό Α΄ επιπέδου στις ΤΠΕ; Απόκτησε το ΤΩΡΑ

Η εξαγγελία και μόνο από το Υπουργείο Παιδείας ότι για να θέσουν οι εκπαιδευτικοί υποψηφιότητα για Διευθυντές πρέπει να έχουν «πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), επιπέδου 1.» τροφοδότησε αμέσως την ιδιωτική – δημόσια πρωτοβουλία!

Αμέσως, ιδιωτικό κέντρο, σε συνεργασία όπως λέει με το Πανεπιστήμιο Πειραιά (προφανώς με κάποιους καθηγητές του Πανεπιστημίου) προσφέρει μαθήματα και «Πιστοποιητικό Γνώσης Πληροφορικής ή Χειρισμού Η/Υ, αναγνωρισμένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.» με 190 ευρώ!

Διαβάστε την Ανακοίνωση

Μαθήματα σε όλη την Ελλάδα

Μόνο με 190 ΕΥΡΩ!

1. Γιατί;

Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα:

–          Για Διευθυντές Σχολικών Μονάδων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας)

–          και Διευθυντές Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ)

Η προϋπόθεση περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Διάταξης η οποία θα συμπεριληφθεί στο Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και αναφέρει:

Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 10ετής διδακτική προϋπηρεσία και η πιστοποιημένη γνώση Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), επιπέδου 1.
Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση τους (67% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας, στην οποία επιθυμούν να βάλλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότησης).
Κάθε υποψήφιος μπορεί να βάλλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε στη Συνέντευξη Τύπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

2. Πού;

Πιστοποιητικό Γνώσης Πληροφορικής ή Χειρισμού Η/Υ, αναγνωρισμένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και αποδεκτό από τον Α.Σ.Ε.Π. για πρόσληψη αλλά και κάθε μεταβολή στο Ελληνικό Δημόσιο και διαπιστευμένο από το Ε.ΣΥ.Δ. κατά ISO/IEC 17024:2012.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Το Πιστοποιητικό Α΄ Επιπέδου πιστοποιεί τις γνώσεις ενός μέσου χρήστη, ο οποίος μπορεί να χειρίζεται ικανοποιητικά τις βασικές εφαρμογές αυτοματισμού γραφείου, ώστε να είναι αποτελεσματικός τόσο στην εργασία όσο και την προσωπική του χρήση.

Η εξέταση πιστοποίησης καλύπτει τα παρακάτω γνωστικά αντικείμενα:

Χειρισμός Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων
Επεξεργασία Κειμένου
Υπολογιστικά Φύλλα
Υπηρεσίες Διαδικτύου
Βάσεις Δεδομένων
Παρουσιάσεις

Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που επιθυμούν να αποδεικνύουν τις γνώσεις τους στη χρήση εφαρμογών αυτοματισμού γραφείου, σε στελέχη εταιριών και επιχειρήσεων που οι διοικήσεις τους έθεσαν αντίστοιχα πρότυπα γνώσεων και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να έχει μια βασική γνώση χειρισμού Η/Υ και των πιο δημοφιλών εφαρμογών αυτοματισμού γραφείου.

Το σχήμα πιστοποίησης γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ (Πιστοποιητικό Α΄ Επιπέδου) είναι διαπιστευμένο από το Ε.ΣΥ.Δ. σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι η διαδικασία πιστοποίησης γίνεται με αμεροληψία και με τεκμηριωμένη επάρκεια, ενώ παράλληλα καθιστά αναγνωρισμένο και αποδεκτό το πιστοποιητικό ως ισότιμο από τους Εθνικούς Φορείς Διαπίστευσης των χωρών-μελών της E.A. (European cooperation for Accreditation).

3. Πόσο;

Μόνο 190 ΕΥΡΩ

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

–          Η εγγραφή

–          Όλο το υλικό

–          Τα μαθήματα δια ζώσης στα πιστοποιημένα εργαστήρια πληροφορικής

–          Τις προσομοιώσεις εξετάσεων (απεριόριστος αριθμός)

–          Την αίτηση και τις εξετάσεις πιστοποίησης

–          Την κάρτα πιστοποίησης

–          Το πιστοποιητικό

4. Τηλεφώνησε ΤΩΡΑ

Να πληροφορηθείς για:

–          Την εγγραφή

–          Την έναρξη των μαθημάτων

–          Την Συμμετοχή στις εξετάσεις και την Εξεταστική Διαδικασία

Τηλ: 6986987015

Η Γραμματέας Κατερίνα Γ.

, dictyo.gr


 

6 Σχόλια

  1. Ειρηνη Ναουμ

    Kαλησπερα.Θα ηθελα να μου απαντησετε στο εξης:Ειμαι ΠΕ70.Εχω την πιστοποιηση ΗΥ της Μicrosoft.Εινσι ισοτιμο το πτυχιο αυτο με το πτυχιο του ΠΤΕ Α επιπεδου;Μπορει να ληφθει υποψη σε μια αξιολογηση;Ευχαριστω!

    • Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε σε δύο μεγάλες ιστοσελίδες του χώρου και αναδημοσιεύτηκε σε εμάς επειδή πολλοί έχουν θέμα με την αναμονή για το ΤΠΕ Α Επιπέδου όμως όπως αναφέρει και το άρθρο είναι ιδιωτική πρωτοβουλία ας είμαστε επιφυλακτικοί. Έχει τηλέφωνο και καλά θα κάνετε να τους ρωτήσετε, εμείς δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε.

    • ΙΣΧΎΕΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ

    • Τα εγκεκριμένα από τον ΕΟΠΠΕΠ πιστοποιητικά αναγνωρίζονται στις αξιολογήσεις όχι όμως για να πάτε στο Β Επίπεδο. Επίσης βάση της τελευταίας εγκυκλίου ΔΕΝ αναγνωρίζονταν για τις θέσεις των διευθυντών. Η φετινή δεν έχει βγει ακόμα και ως εκ τούτου δε γνωρίζουμε τι θα γίνει.
      Η πιστοποίηση Microsoft σας καλύπτει στις αξιολογήσεις με την προϋπόθεση ότι την έχετε επικυρώσει με διαθεματική εξέταση. Για περισσότερες πληροφορίες: 2106911735 & 6946436050

      • Ειρηνη Ναουμ

        Ευχαριστω για την απαντηση.Τι ακριβως ειναι η επικυρωση με διαθεματικη εξεταση;Δε γνωριζω τη διαδικασια.Αν θελετε,ενημερωστε με.

        • κ. Ναούμ αν σας είναι εύκολο καλέστε με από Δευτέρα στο 2106911735 ή στο 6946436050 να σας το εξηγήσω αναλυτικά προς αποφυγήν παρερμηνειών.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...