Τελευταία Νέα

Σάββατο, 06/06/2020, 01:38


Home / Featured / Δ. Μπράτης – Απόλυτη εμπλοκή στο θέμα του τρόπου των διορισμών στην εκπαίδευση

Δ. Μπράτης – Απόλυτη εμπλοκή στο θέμα του τρόπου των διορισμών στην εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 7:50 μμ Απρίλιος 8th, 2015  


ypep8-marousi-5

Απόλυτη εμπλοκή στο θέμα του τρόπου των διορισμών στην εκπαίδευση ,μετά την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που δεν αναγνωρίζει προσλήψεις έξω από το ΑΣΕΠ.

Στο υπουργείο παιδείας τα εξετάζουν όλα από μηδενική βάση . Σε κάθε περίπτωση ,όμως, θεωρώ ότι δεν μπορεί να μην αναγνωρισθεί ως κριτήριο για το μόνιμο διορισμό η προυπηρεσία των συναδέλφων που φτάνει μέχρι και 13 χρόνια και να απαιτηθεί επιτυχία σε ΑΣΕΠ,τη στιγμή μάλιστα που διαγωνισμός έχει να γίνει από το 2008.

Αυτό θα πρέπει να είναι κόκκινη γραμμή για τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Το υπουργείο παιδείας οφείλει, επιτέλους, να ξεκαθαρίσει άμεσα τα πράγματα και για τον αριθμό των μόνιμων διορισμών και για τον τρόπο που θα γίνουν και για τις πιστώσεις των αναπληρωτών και για την αναγνώριση της προυπηρεσίας.Δεν μπορεί να τα παραπέμπει όλα σε ένα πολυνομοσχέδιο -σκούπα ,που η κατάθεσή του στη βουλή συνεχώς αναβάλλεται ,και να δημιουργεί καθεστώς ανασφάλειας και σύγχυσης σε χιλιάδες αναπληρωτές και αδιόριστους συναδέλφους.

Είναι η στιγμή που οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες πρέπει να παρέμβουν και να απαιτήσουν από την πολιτική ηγεσία να δώσει τις προτάσεις της στη δημοσιότητα.Τρεις μήνες είναι αρκετοί για ενημέρωση τώρα χρειάζονται λύσεις

https://www.facebook.com/d.mpratis?fref=ts

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ομάδες εργασίας στο ΑΣΕΠ και για τις προκηρύξεις του Υπ.Παιδείας

TI ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Παράταση διδακτικού έτους και συμβάσεων αναπληρωτών Αθμιας

Κατατέθηκε τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπ. Παιδείας που προβλέπει για το ...