Home / HEADER-NEWS / Τα βιογραφικά σημειώματα των Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας

Τα βιογραφικά σημειώματα των Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε: 10:22 μμ Απρίλιος 14th, 2015  


viografiko_205719338

Το βιογραφικό της Ελένης Αναστασοπούλου Π.Δ.Ε Θεσσαλίας

αναστασοπ1 H Ελένη Αναστασοπούλου, γεννήθηκε στο Αργυροπούλι του δήμου Τυρνάβου και κατοικεί στη Λάρισα. Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Μίχη, Πολιτικό Μηχανικό κι έχει δύο κόρες Μένια Μίχη, Αρχιτέκτονα και τη Χριστίνα Μίχη, Πολιτικό Μηχανικό.

Είναι Νηπιαγωγός με περισσότερα από είκοσι χρόνια διδασκαλίας, εκ των οποίων, τα έξη,  ως Προϊσταμένη. Διετέλεσε υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων και Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στην Καστοριά από το 2012 έως σήμερα. Είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων, Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση, Διδακτική και Ψυχολογική Μεθοδολογία της Εκπαίδευσης. Φοιτά στο ΠΜΣ, Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Είναι διπλωματούχος της διετούς μετεκπαίδευσης του ΑΠΘ και έχει ετήσια ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή στο Τμήμα Επιστημών Υγείας του ΤΕΙ Λάρισας και στην Διαπολιτισμική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Γνωρίζει τρεις γλώσσες: Ιταλικά Γ1, Ισπανικά και Αγγλικά Β2.

Είναι κάτοχος Πιστοποίησης Δεξιοτήτων και Γνώσεων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών-  Α και B Επιπέδου. Συμμετείχε σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα και συνέδρια ως ακροάτρια  και ως εισηγήτρια. Δημοσιεύσεις της υπάρχουν σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει συγγράψει κι έχει επιμεληθεί βιβλία παιδαγωγικού περιεχομένου: «Η σχολική αυτονομία ως εκπαιδευτική πολιτική.

Το παράδειγμα της Ιταλίας», «Προσχολική Ηλικία και Μαθησιακές Δυσκολίες»,  «Κίνητρα και προσδοκίες των παιδιών Ρομά του Τυρνάβου από τη σχολική εκπαίδευση», «Θεατρικό παιχνίδι και Διαπολιτισμική Αγωγή- Μια συνάντηση με τον «άλλο» στο   χώρο και στη ζωή», «Η εθνογραφική μεθοδολογία σε σχολικά προγράμματα τοπικής ιστορίας», «Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων». Είναι συγγραφέας  λογοτεχνικών βιβλίων: «Σκοτωμένο Νερό», διηγήματα, εκδ. Γαβριηλίδης, «Ανθολογία Σύντομου Διηγήματος», εκδ. Γραφομηχανή, «Οδός Δημιουργικής Γραφής» εκδ.Οσελότος, «Το μυστικό της Ερασμίας και του Εραλντ», παραμύθι, εκδ. Διάπλους.

Κείμενά της φιλοξενούνται στο διαδίκτυο σε σελίδες λογοτεχνικού περιεχομένου π.χ Πανδοχείο, Πλανόδιον, Ποιείν, intellectum, Θράκα κ.α Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Διετέλεσε εκπαιδεύτρια  στο 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας (Γνωστικό αντικείμενο: Θεατρικό Παιχνίδι).

Είναι εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Δίδαξε στο ΠΕΚ Κοζάνης Οργάνωση και διοίκηση της εκ/σης Είναι μέλος του εθελοντικού ανθρωπιστικού συλλόγου με δράση στην Ελλάδα και στην Αφρική(Φιλότης) όπου κι έχει προσφέρει το εθελοντικό της έργο.

Συμμετέχει σε κινήσεις πολιτών  (Κοινωνική Συμμαχία) Έχει κοινωνική και συνδικαλιστική δράση Διετέλεσε Νομαρχιακή Σύμβουλος της Ν.Α Λάρισας

https://paidis.com/

…………………………………………………………………………..

Δήλωση του νέου Π. Δ. Ε. Πελοποννήσου Πάνου Πετρόπουλου και αναλυτικά το βιογραφικό του

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΑΝΟΣ

Πάνος Πετρόπουλος: “Είναι επιβεβλημένη η σκληρή δουλειά” “H ανάληψη των καθηκόντων μου ως περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου είναι τιμή αλλά κυρίως μέγιστη ευθύνη για τα εκπαιδευτικά θέματα της περιοχής μας Οι προκλήσεις σε εποχή ανθρωπιστικής κρίσης είναι πολλές και διαφορετικής έντασης και αφορούν όλους τους συντελεστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς). Είναι επιβεβλημένη η σκληρή δουλειά αλλά κυρίως η συνεργασία με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και για την αναβάθμιση/βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών/τριων και εκπαιδευτικών, που αγωνίζονται μέσα στις σχολικές αίθουσες δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Βασική προτεραιότητα είναι η επιτυχημένη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων της Γ’ Λυκείου παράλληλα με όλες τις διαδικασίες που αφορούν στη σχολική πραγματικότητα. Μακροπρόθεσμα θα επιδιωχθεί η υποστήριξη καινοτόμων δράσεων σε εκπαιδευτικό και διοικητικό επίπεδο και θα ενισχυθεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου δέχεται τον πολίτη που επιθυμεί να επικοινωνήσει για θέματα εκπαίδευσης και επιδιώκει να εξομαλύνει γρήγορα τις δυσλειτουργίες που θα παρουσιαστούν σε επίπεδο εκπαίδευσης. Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση!”.

Βιογραφικό του Πάνου Πετρόπουλου

Ο Πάνος Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1970, αλλά κατάγεται από τη Λογγά. Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής και πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Πολιτισμικών Αγαθών.

Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» (τίτλος διπλωματικής εργασίας «Ο ρόλος του Διευθυντή στη δημιουργία του Ψηφιακού Σχολείου»), Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών (ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ) και έχει επιμορφωθεί στη Συμβουλευτική και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Η επαγγελματική και διοικητική του εμπειρία συμπεριλαμβάνει τη θητεία του ως αναπληρωτή αιρετού ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, και ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου, ως υπευθύνου στο ΓΡΑΣΕΠ του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας, ως μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Μεσσηνίας ενώ έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας (πρόεδρος – 5 θητείες) και της ΠΕΚΑΠ Πελοποννήσου. Είναι εισηγητής σε σεμινάρια και ημερίδες που αφορούν θέματα εκπαίδευσης, έχει δημοσιεύσεις σε εκπαιδευτικά συνέδρια και έχει διδάξει στο ΑΤΕΙ Καλαμάτας (εργαστηριακός συνεργάτης) και στο ΙΕΚ Καλαμάτας.

Εργάζεται με οργανική θέση στο 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας (συνολική εκπαιδευτική προϋπηρεσία 18 χρόνων, ειδικότητες ΠΕ20 και ΠΕ02), ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε με θητεία στο ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας.

https://www.report24.gr

………………………………………………………………………………

Το βιογραφικό του νέου Π.Δ.Ε Δυτικής Ελλάδας Κων/νου Γιαννόπουλου GIANNOPOULOS-PERIFEREIAKOS-780x381 Ο  Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, διορίστηκε στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα. Ο  κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος,  σχολικός σύμβουλος στην Περιφέρεια ΠΕ Αχαΐας (Αίγιο). Δάσκαλος, με ερευνητική εμπειρία και με διδακτορικό στον Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων, είχε κάνει μάλιστα δημόσια δήλωση αποχής από το προαξιολογικό στάδιο, την οποία χαιρέτισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ( μέχρι το 2013)

Προσωπικά στοιχεία

Εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 1987. Ημερομηνία γεννήσεως: 04-02-1965 Τόπος γεννήσεως: Πάτρα- Αχαΐας Οικογενειακή κατάσταση: έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών 

Επιστημονική δραστηριότητα

Α. Σπουδές

Το έτος 1985 αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης (δύο έτη σπουδών), με βαθμό πτυχίου «Πολύ καλά, 8,14». Κατά τα έτη 1998-2000 φοίτησα στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Πατρών. Έλαβα την κατεύθυνση: «Κοινωνικός και εκπαιδευτικός αποκλεισμός. Διαπολιτισμική εκπαίδευση».  Αποφοίτησα με βαθμό «άριστα». Κατά τα έτη 2003-2005 παρακολούθησα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής», της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Τμήμα Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας, Τομέας Παιδαγωγικής), έπειτα από επιτυχή συμμετοχή σε σχετικό γραπτό διαγωνισμό, απ’ όπου αποφοίτησα με βαθμό  «άριστα». Το θέμα της διπλωματικής μου εργασίας ήταν : «Οι απαρχές της εποπτείας και της διοίκησης στην ελληνική πρωτοβάθμια εκπαίδευσης, 1828-1914». Από τις 31 Μαΐου 2005, έπειτα από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έγινα δεκτός ως υποψήφιος διδάκτορας με θέμα διατριβής: «Από το δάσκαλο στον επιθεωρητή. Η περίπτωση του επιθεωρητή Β. Παπαγεωργίου, 1914-1949». Το 2009 ολοκλήρωσα τη διατριβή μου, την υποστήριξα δημόσια, βαθμολογήθηκα με «άριστα» και ανακηρύχτηκα διδάκτορας Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2010 υπηρετώ την πρωτοβάθμια εκπαίδευση από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου, αρχικά στη 4η Περιφέρεια Μεσσηνίας με έδρα τη Μεσσήνη κι έπειτα στη 8η Περιφέρεια Αχαΐας με έδρα το Αίγιο.

Β. Ερευνητικά ενδιαφέροντα

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα σχετίζονται με την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό ασχολούμαι επισταμένως, την τελευταία 10ετία, με την ανεύρεση και συλλογή αρχειακού υλικού σε χώρους όπως: α)  Βιβλιοθήκες (δημοτικές, κρατικές κ.α) στην περιοχή των Αθηνών και σε διάφορες περιφερειακές βιβλιοθήκες  στην Ελλάδα. β) Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Μέχρι τώρα έχω επισκεφθεί και μελετήσει τους βασικούς καταλόγους των αρχειακών συλλογών των ΓΑΚ: Μεσολογγίου, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Αργοστολίου, Ζακύνθου, Κορίνθου, Πύργου και Αθηνών. Σε μερικά από αυτά έχω μελετήσει και αντλήσει πληροφορίες από  συγκεκριμένους φακέλους των συλλογών αυτών. γ) Τα αρχεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των παραπάνω περιοχών. δ) Τα αρχεία των παλαιών Δημοτικών σχολείων στα αστικά και σε μερικές περιπτώσεις και επαρχιακά κέντρα των παραπάνω περιοχών. Με βάση αντίστοιχο ερευνητικό υλικό έχω συγγράψει μέχρι σήμερα τρεις μονογραφίες.

Γ. Επιμόρφωση

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής διαδρομής έχω παρακολουθήσει πλείστα προγράμματα επιμόρφωσης κι έχω συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια είτε ως εισηγητής είτε ως ακροατής.

Δ. Γνώση Ξένης Γλώσσας

Κάτοχος του First Cetificate in English  (FCE) του University of Cambridge.

Ε. Ικανότητα στη χρήση των Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση

Πιστοποίηση στη χρήση των Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση,  Πρώτου και Δεύτερου επιπέδου.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

 

Α. Βιβλία – μονογραφίες

1. ISBN: 978-960-93-2074-0. Τίτλος: Η κλεις του οικοδομήματος, Υπότιτλος: Επιθεώρηση και κρατικός έλεγχος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (1864-1914), Πάτρα 2010

2. ISBN: 978-960-93-2586-8. Τίτλος: Το δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα: 1828-1864. Υπότιτλος: Οργάνωση, δομή και εποπτεία, Πάτρα 2011.

3. ISBN: 978-960-92952-0-8. Τίτλος: Αναλυτικά προγράμματα κι διδακτικές πρακτικές, Υπότιτλος: Σύγχρονες προσεγγίσεις, Πάτρα 2011.

 

Β. Συμμετοχή σε βιβλία

1. ISBN: 978-960-93-1811-2. Τίτλος: Ο γραπτός λόγος στο σχολείο. Υπότιτλος: Διδακτικές πρακτικές, παιδαγωγική και ιδεολογία, Πάτρα 2010.

 

Γ. Συμμετοχή σε ομάδα δημιουργίας εκπαιδευτικού υποστηρικτικού υλικού

1. ISBN: 960-7164-62-8. Τίτλος: Οικολογικοποίηση των σχολικών εγχειριδίων και της σχολικής πρακτικής. Υπότιτλος: Ανάπτυξη και εφαρμογή μοντέλου περιβαλλοντικής αγωγής στο δημοτικό σχολείο, Αχαϊκές Εκδόσεις, Πάτρα

2. Μέλος της ομάδας υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Dedalus για την οικολογική Παιδαγωγική, με σκοπό την παραγωγή υποστηρικτικού υλικού, το σχ. έτος 1997-98.

 

Δ. Συμμετοχή σε δημοσιευμένες έρευνες

1. ISBN: 3-85476-054-x. Τίτλος: Vom Europa- Projekt zum Projekt Europa,

Mandelbaum Verlag, 2001.

2. Περιοδικό Αντιθέσεις: Μέλος της ερευνητικής ομάδας σε έρευνα με τίτλο: Αφιέρωμα: Παιδική Λογοτεχνία και Σχολείο, τεύχος 11-12, Πάτρα 1996.

Ε. Δημοσίευση άρθρων

1. ISBN: 960-8206-12-X. Τίτλος:  Έρευνα- μελέτη περίπτωσης: περιγραφή της διδακτικής αντιμετώπισης του γλωσσικού μαθήματος σε μαθητές που έχουν τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα.  Δημοσιεύσεις Κέντρου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών, 4ο Διεθνές Συνέδριο, Πάτρα 2002.

2. ISBN: 960-8206-08-1. Τίτλος: Διδακτικές πεποιθήσεις δασκάλων για την Ελληνική ως δεύτερη ή ξένη γλώσσα, Δημοσιεύσεις Κέντρου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών, 5ο Διεθνές Συνέδριο, Πάτρα 2003.

3. ISBN: 960-8206-20-0. Τίτλος: Επιδράσεις και μεταβολές στη διοίκηση των σχολείων από την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Δημοσίευση Κέντρου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών, 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο, Πάτρα 2005.

4. Τίτλος: «Μεταβολές στη σχέση γονιών- μαθητών- εκπαιδευτικών για την

αξιολόγηση των αποτελεσμάτων στα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Η εμπειρία των εκπαιδευτικών της Α/βάθμιας Εκπ/σης (1995-2000)», Ηλεκτρονική αποθήκευση (CD) δημοσιευμένων εισηγήσεων Συνεδρίου, με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, Ιωάννινα 2006.

Τελευταία ενημέρωση: Απρίλιος 2013.

https://sites.google.com/site/scholikoisymbouloi7p8pachaias/biographika/konstantinos-giannopoulos-8es-periph

πηγή και για τα 3 βιογραφικά


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...