Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 08/04/2020, 14:46


Home / HEADER-NEWS / Από 26/3 χορηγούνται άδειες για επιμορφωτικούς / επιστημονικούς λόγους

Από 26/3 χορηγούνται άδειες για επιμορφωτικούς / επιστημονικούς λόγους

Δημοσιεύτηκε: 1:11 μμ Απρίλιος 2nd, 2015  


adeia_ergazomenon

Άδειες για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους

Άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους θα δικαιούνται και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με νεότερο έγγραφο του υπουργείου Παιδείας οι άδειες θα χορηγούνται από τις 26 Μαρτίου και εφεξής.Μέχρι στιγμής άδειες για το πιο πάνω λόγο δικαιούνταν μόνο οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί όπως αναφέρονταν σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία «Όμοιες άδειες μπορεί να χορηγούνται για συμμετοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Οι άδειες για επιστημονικούς ή επιμορφωτικούς λόγους χορηγούνται από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης (Ζ. Άδειες για επιστημονικούς ή επιμορφωτικούς λόγους (άρθρο 59 του Υ.Κ.).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Όλες οι πληροφορίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μια σελίδα από το Υπ.Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ενημερώσει ότι προωθείται σχετική νομοθετική ρύθμιση και παρακαλεί τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να χορηγούν άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους και στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενόψει θεσμοθέτησης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Δικαίωμα λήψης των παραπάνω αδειών παρέχεται για συμμετοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, στο εσωτερικό, εφόσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία. Παρέχεται με την ίδια διαδικασία από το προβλεπόμενο για τους τακτικούς εκπαιδευτικούς όργανο, με αποδοχές για όλο το χρόνο, κατά τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετέχει στις εν λόγω δραστηριότητες. Στο χρόνο αυτό, προστίθενται οι ημέρες που είναι αναγκαίες για τη μετάβαση και την επιστροφή του.

Καλόγηρος Βασίλειος
newsbeast.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση των αιρετών της Α.Σ.Ε.  Π.Ε. στη Β’ Αθήνας

Ανακοίνωση των αιρετών της Α.Σ.Ε.  Π.Ε. στη Β’ Αθήνας   «Μένουμε δυνατοί-Δε ...