Home / Featured / Απάντηση Κουράκη σε επιστολή – Υπόσχεται άμεσους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών

Απάντηση Κουράκη σε επιστολή – Υπόσχεται άμεσους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 12:35 πμ Απρίλιος 2nd, 2015  


kathigitisΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
(ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ)

Γραφείο: Αναπληρωτή Υπουργού κ Κουράκη
Αρ. Πρωτοκόλλου: 41603
Ημερομηνία: 31/3/2015 13:04:38 ΠΡΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μελετήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρων την επιστολή σας με τα ζητήματα πού απασχολούν τα μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Σας ευχαριστούμε για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση όλων των θεμάτων, πού απορρέουν από τι θεσμικό πλαίσιο.

Η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ασχοληθεί σοβαρά και να καλύψει άμεσα τα κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Είδη έχουν δοθεί οδηγίες προς τις διευθύνσεις και τις καλλιτεχνικές επιτροπές να συλλέξουν στοιχεία από τα σχολεία με τα οργανικά κενά σε καθηγητές γενικής και μουσικής παιδείας.

Παράλληλα εντός της εβδομάδας συστήνουμε επιτροπή με χρονοδιάγραμμα ενός μηνός να φέρει εισήγηση για τα αναλυτικά προγράμματα στην μουσική πού θα εφαρμοστούν στην επόμενη χρονιά 2015-2016. Τον Ιούνιο 2016 θα γίνουν εξετάσεις και θα δοθούν οι πρώτες πιστοποιήσεις.

Για το μεγάλο θέμα των μεταφορών, έχουμε συνάντηση οι συναρμόδιοι Υπουργοί, την Μεγάλη Τετάρτη στο Υπουργείο, με Θέμα τροποποίηση της ΚΥΑ 24001/2013. Πρόταση του

Υπουργείου είναι η δημιουργία Εθνικού Δημόσιου φορέα για τις σχολικές μεταφορές, με μόνιμο στόλο και προσωπικό (Λεωφορεία, οδηγούς συνοδηγούς). Πάνω από όλα η ασφαλή μεταφορά των παιδιών μας. Για την Σίτιση ζήτησα μελέτη από επιστημονικό προσωπικό, για δημιουργία υποδομών μέσα στα σχολεία για σίτιση όλων των μαθητών.

Θα επιθυμούσαμε αντιπροσωπεία σας να παραβρεθεί την Μεγάλη Τετάρτη στην σύσκεψη των συναρμόδιων Υπουργών πού θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο τηλ 2103442210

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ

……………………………………………………………………………………

Οι ψευδαισθήσεις, μας ακλουθούν στην καθημερινή μας Ζωή. Τόσο πού δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα. Και ποιος δεν θα ήθελε να είναι αληθινή η επιστολή του Υπουργού προς την Πανελλήνια Ένωση. Αν παρασυρθήκατε και την πιστέψατε, είναι γιατί τα αιτήματα είναι πραγματικά δίκαια και εφαρμόσιμα. Χρόνια πολλά. Του χρόνου αληθινή επιστολή.
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...