Home / HEADER-NEWS / ΑΝΕΛ – Οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές θα κριθούν από τις πράξεις τους

ΑΝΕΛ – Οι νέοι Περιφερειακοί Διευθυντές θα κριθούν από τις πράξεις τους

Δημοσιεύτηκε: 6:36 μμ Απρίλιος 14th, 2015  


kourakis

14.4.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

 «Ο ρόλος των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι ρόλος συντονιστικός με καίριες ευθύνες και αρμοδιότητες. Δεν χρειάζονται μόνο επιστημονικά και διοικητικά προσόντα. Οι πρόσφατες επιλογές και διορισμοί προσώπων θα κριθούν από τις πράξεις τους, καθώς ο κρίσιμος τομέας της Παιδείας πλήττεται από τεράστια κενά, προβλήματα και ελλείψεις, που χρήζουν άμεσης και δίκαιης αντιμετώπισης. Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανάγκη από εμπνευσμένες και αποτελεσματικές διοικήσεις. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα». 

………………………………………………………………………

ΤΙ ΕΠΑΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ

ΠΑΣΟΚ

Δελτίο τύπου για την ανακοίνωση των ονομάτων των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης εξέδωσε η  πρώην υφυπουργός Παιδείας  Χριστοφιλοπούλου.  Στο κείμενό της αναρωτιέται «πως τα συγκεκριμένα στελέχη που επελέγησαν, θα εφαρμόσουν τους νόμους και τις εγκυκλίους, όταν πριν λίγους μήνες καλούσαν τους εκπαιδευτικούς – με την ιδιότητά τους ως συνδικαλιστές ή υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ – σε μη εφαρμογή της νομοθεσίας, προπηλάκιζαν στελέχη της εκπαίδευσης, παρεμπόδιζαν την εφαρμογή των εκπαιδευτικών πολιτικών που είχαν ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και δίχαζαν την εκπαιδευτική κοινότητα».

Η κα Χριστοφιλοπούλου σχολιάζει και το χρόνο ανακοίνωσης των ονομάτων λέγοντας χαρακτηριστικά « Δυστυχώς, όμως, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των επιλεγέντων χθες, Μ. Πέμπτη. Ήθελε μήπως να αποφύγει την ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος και το δημόσιο διάλογο για την αδιαφανή διαδικασία και τα στενά κομματικά κριτήρια επιλογής; Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να δώσει απαντήσεις για όλα τα παραπάνω και να δώσει στη δημοσιότητα τα βιογραφικά όλων όσοι επελέγησαν. Είναι στοιχειώδης απαίτηση διαφάνειας από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα».

ΠΟΤΑΜΙ

Μαυρωτάς: Μη βαυκαλίζεται η κυβέρνηση ότι κάνει κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους

«Επειδή η κομματική ταυτότητα δεν είναι ταυτόσημη της ανικανότητας κι επειδή δεν πρέπει να αδικούμε τους τυχόν άξιους, καλό θα είναι η κυβέρνηση να δημοσιεύσει τα βιογραφικά των νέων περιφερειακών διευθυντών για να μας πείσει ότι η ανακοίνωσή τους ανήμερα Μεγάλη Πέμπτη δεν έγινε για να ξεχαστεί γρήγορα μεταξύ Επιτάφιου και οβελία».Τα παραπάνω αναφέρει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς στην οποία αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι «δικαίωμα της κυβέρνησης είναι να θεωρεί τις θέσεις αυτές πολιτικές (που σταματούν άραγε οι πολιτικές θέσεις;) αλλά μη βαυκαλίζεται κιόλας ότι κάνει κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους».

Ο κ. Μαυρωτάς δεν αφήνει ασχολίαστο το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς είχε πει πριν από τρεις εβδομάδες ότι δεν θα γίνουν οι διορισμοί αυτοί με κομματικά κριτήρια αλλά με αξιοκρατικά.

«Δεν ήξερε τότε, δεν ρώταγε τουλάχιστον; Η συντριπτική πλειοψηφία λοιπόν είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ώστε να μην χαλάσει η συνταγή της μοιρασιάς στην οποία μας είχαν συνηθίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις (βλ. το περίφημο 4-2-1)» υπογραμμίζει ο βουλευτής του Ποταμιού.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr / newsbeast.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...