Home / HEADER-NEWS / Ο 12χρονος Ντιέγκο ποτέ δεν ξέχασε το δάσκαλο που τον έσωσε

Ο 12χρονος Ντιέγκο ποτέ δεν ξέχασε το δάσκαλο που τον έσωσε

Δημοσιεύτηκε: 7:06 μμ Απρίλιος 10th, 2015  


mix131114

(H ιστορία μίας από τις καλύτερες φωτογραφίες όλων των εποχών)

Ο μικρός Ντιέγκο κλαίει για το δάσκαλό του καθώς παίζει βιολί στην κηδεία του

Στη φωτογραφία φαίνεται ο 12χρονος Ντιέγκο να παίζει μουσική μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές της ομάδας. Λένε το τελευταίο αντίο στον Εβάντρο Ζάου ντα Σίλβα, τον δάσκαλο βιολιού που τους βοήθησε να ξεφύγουν από την φτώχεια και τα ναρκωτικά και να βρουν καταφύγιο μέσα από τη μουσική. Ο Εβάντρο, ο δάσκαλός τους, έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας και δολοφονήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Το αγόρι που κλαίει στη φωτογραφία είναι ο Ντιέγκο Φραζάου Τορκάτου (Diego Frazão Torquato) . Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές της Parada de Lucas στην Βραζιλία. Στη φωτογραφία ο Ντιέγκο παίζει βιολί στην ορχήστρα εγχόρδων του Afro Reggae. O Afro Reggae είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δίνει σε φτωχά παιδιά την ελπίδα και την ευκαιρία να αποδράσουν  από τις φτωχογειτονιές του Ρίο, που  κλυδωνίζονται από την εγκληματικότητα. Η φωτογραφία με τον Ντιέγκο τραβήχτηκε στην κηδεία του κοινωνικού συντονιστή του έργου και δασκάλου του Εβάντρο Ζάου ντα Σίλβα,, που δολοφονήθηκε στο κέντρο του Ρίο.

mix1131114

Ο ίδιος ο Diego είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα στην ηλικία των τεσσάρων ετών, επιδεινώθηκε η υγεία του  από πνευμονία, και πάλεψε αρκετά ν΄ αντιμετωπίσει τα  προβλήματα μνήμης. Παρόλα αυτά κατάφερε να μάθει βιολί. Ονειρεύτηκε ότι το βιολί θα τον βοηθήσει να δει τον κόσμο. Δυστυχώς, λίγο μετά απ΄αυτή τη φωτογραφία του ο Diego πέθανε από οξεία λευχαιμία. Στην κηδεία του ο νέος συντονιστής της Afro reggae δήλωσε: «Νομίζω ότι η κληρονομιά του Ντιέγκο είναι η ελπίδα. Και η βούληση για αλλαγή».

Η οργάνωση Αφρορέγκε δίνει πίσω τη χαμένη ζωή στα φτωχά παιδιά μέσω της μουσικής. Η μουσική, διέξοδος στην φτώχεια

Η Αφρορέγκε είναι μία από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ του Ρίο. Ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό να προβάλλει την αφροαμερικανή κουλτούρα και προτρέπει τα παιδιά να ασχοληθούν με το χορό, τη μουσική, το ποδόσφαιρο έτσι ώστε να αρθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός τους. Η μουσική και  οι άλλες δραστηριότητες δεν αφήνουν τα παιδιά να ενσωματωθούν στον κόσμο της κοινωνικής παθογένειας των φτωχογειτονιών της Λατινικής Αμερικής. Η κοινωνική ανισότητα, η φτώχεια, τα ναρκωτικά και η πορνεία μαζί με την εγκληματικότητα είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στις μη προνομιούχες περιοχές της Λατινικής Αμερικής.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Έρευνα και άρθρο του https://fresheducation.gr/?p=5583

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...