Home / Featured / Υπολογισμός και καταβολή δώρου Πάσχα για άνεργους και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Υπολογισμός και καταβολή δώρου Πάσχα για άνεργους και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Δημοσιεύτηκε: 6:55 πμ Μάρτιος 26th, 2015  


oaed

Πότε και σε ποιους θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα – Τι δώρο παίρνουν οι άνεργοι

Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται την Μεγάλη Τετάρτη, εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Το δώρο του Πάσχα το δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου και για τον υπολογισμό του ποσού λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Συνεπώς, αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα, δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό, αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια, αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Δώρο Πάσχα λαμβάνουν και οι άνεργοι οι οποίοι παίρνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από  1η έως και τις 30 Απριλίου

Συγκεκριμένα το δώρο του ΟΑΕΔ υπολογίζεται με το μισό του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει ο δικαιούχος. Η ολόκληρη χορήγηση στον άνεργο γίνεται μόνο σε όσους δικαιούχους λαμβάνουν επιδότηση όλο το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου.

Το δώρο του Πάσχα από τον ΟΑΕΔ στους άνεργους ισούται με 12,5 ημερήσια επιδόματα στον βαθμό  που έχουν επιδοτηθεί οι άνεργοι από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου

Για αυτούς που έχουν λάβει μικρότερης διάρκειας επιδότησης, λαμβάνουν δώρο Πάσχα ίσο με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

https://www.proson.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...