Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Τι επηρεάζει την ψυχολογία των μαθητών πριν τις Πανελλαδικές. Ποιες σχολές προσφέρουν πολλές επαγγελματικές διεξόδους

Τι επηρεάζει την ψυχολογία των μαθητών πριν τις Πανελλαδικές. Ποιες σχολές προσφέρουν πολλές επαγγελματικές διεξόδους

Δημοσιεύτηκε: 3:23 μμ Μάρτιος 20th, 2015  


mathitislykio

Ποια είναι η ψυχοσύνθεση ενός μαθητή της Γ’ Λυκείου, όταν καλείται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις. Πώς  επηρεάζει κρίση και η γενικότερη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση.

Συνέντευξη της Σωτηρίας Κεχρή για την ψυχολογία των μαθητών της Γ’ Λυκείου.

Σε αυτό το ρευστό κλίμα που επικρατεί, πώς αντεπεξέρχονται οι μαθητές στις υποχρεώσεις τους και με ποιο τρόπο διαμορφώνουν και κυνηγούν τους στόχους τους;

Πιστεύω πως οι μαθητές που ολοκληρώνουν τη σχολική τους πορεία, όπως και οι απόφοιτοι φοιτητές των πανεπιστημίων και τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δύο ομάδες πληθυσμού που πλήττονται άμεσα από την κρίση. Οι απόφοιτοι πανεπιστημίων , γιατί βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία κι ένα θολό επαγγελματικό τοπίο, με μειονεκτικούς όρους εργασίας και μισθοδοσίας. Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου γιατί  καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον τους, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας, ανεργίας και χωρίς να έχουν τα δεδομένα των μελλοντικών συνθηκών. Πρόκειται για νέους γεμάτους όνειρα που βρίσκονται μετέωροι σε όλα τα επίπεδα, οι οποίοι πολλές φορές έχουν επωμιστεί και τα ανεκπλήρωτα όνειρα των γονέων τους.

Ποιοι είναι οι παράγοντες αυτοί που καθιστούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας ευάλωτα;

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σχολές που προσφέρουν πολλές επαγγελματικές διεξόδους

Διπλές ή και πολλαπλές επαγγελματικές διεξόδους παρέχουν πάρα πολλά πανεπιστημιακά τμήματα στους πτυχιούχους τους, αλλά οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα ΑΕΙ δεν γνωρίζουν τους δρόμους που τους ανοίγονται εάν επιλέξουν αυτά τα τμήματα για να σπουδάσουν.

Και όμως πρόκειται για τμήματα που έχουν χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής από άλλα αντίστοιχα, αλλά που παρέχουν στους αποφοίτους ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Μια τέτοια ιδιαίτερη αλλά και ελκυστική για πολλούς υποψηφίους κατηγορία «κρυφών» τμημάτων αποτελούν τμήματα τα οποία δίνουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας στους αποφοίτους τους, ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να τα δηλώσουν και από διαφορετικά πεδία εκτός του 5ου, χωρίς μάλιστα να έχουν επιλέξει το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Ανάμεσά τους είναι τμήματα όπως τα Βαλκανικών Σπουδών, Πληροφορικής, Μηχανικών Οικονομίας, Μαθηματικών, Δημόσιας Διοίκησης κ.ά., τα οποία μπορούν να οδηγήσουν και σε οικονομικά επαγγέλματα, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου γνωστό στους υποψήφιους.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι απόφοιτοι των τμημάτων αυτών έχουν ακόμη και σήμερα ζήτηση από την αγορά εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα το «Eθνος-Παιδεία» παρουσιάζει τα τμήματα αυτά σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Κότιο, σύμβουλο σταδιοδρομίας EMPLOY.

Τα τμήματα αυτά είναι:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...