Home / Featured / Θα εγγράφονται πλέον και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στους πίνακες αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία τους;

Θα εγγράφονται πλέον και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στους πίνακες αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία τους;

Δημοσιεύτηκε: 6:29 πμ Μάρτιος 12th, 2015  


kathigitis

Ένα σημαντικό θέμα θίγει συνάδελφος αναπληρωτής (τα στοιχεία του υπάρχουν στο “e-mesara.gr”), ο οποίος με επιστολή του θέτει ένα πολύ σημαντικό θέμα που αγορά αν θα υπάρχει στο μέλλον η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην ιδιωτική εκπαίδευση, να εγγράφονται στους πίνακες αναπληρωτών, με βάση την προϋπηρεσία τους στα ιδιωτικά σχολεία.

            Αναφέρει λοιπόν: «Θα  ήθελα να σας επισημάνω ένα ζήτημα, τις συνέπειες του οποίου δεν έχουν αντιληφτεί οι περισσότεροι, και δυστυχώς θα είναι τραγικές για εμάς τους αναπληρωτές του δημόσιου σχολείου εάν εφαρμοστεί.

Αφορμή της παρακάτω σκέψης ήταν οι δηλώσεις του Υπουργού μετά την συνάντηση με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων (ΟΙΕΛΕ) ότι «για το υπουργείο Παιδείας δεν τίθεται κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, καθώς είναι τμήματα του ενιαίου εκπαιδευτικού συστήματος» αυτό αφενός αποτελεί μια δημοκρατική έκφραση στα πλαίσια της καθολικής εκπαίδευσης , αφετέρου όμως δημιουργεί ένα σωρό δυσλειτουργίες και αδικίες εις βάρος των εκπαιδευτικών που είτε επέλεξαν να υπηρετήσουν το δημόσιο σχολείο, είτε δεν είχαν την δυνατότητα το κάνουν στα ιδιωτικά. Και εξηγώ τι εννοώ.

Επακόλουθο αυτής της δήλωσης-στάσης του Υπουργού είναι η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων, έτσι θα τους δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στους πίνακες με την προϋπηρεσία των ιδιωτικών σχολείων, πολλοί συνάδελφοι λοιπόν, που είτε δουλεύουμε φέτος, είτε περιμένουν να δουλέψουν του χρόνου να βρεθούν πολλές θέσεις πίσω στους πίνακες, αφού θα έχουν προσπεραστεί από συναδέλφους των ιδιωτικών. Κατάφορη αδικία για παιδιά που περιμένουν 2, 3 ή και 4 χρόνια να δουλέψουν.

Αυτό σε συνδυασμό με την άλλη δήλωση του υπουργού στην συνάντηση με τη ΔΟΕ ότι βλέπει θετικά την ΑΡΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ για όποιον αρνηθεί την θέση αναπληρωτή καθιστά αμέσως τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς( με πολύχρονη προϋπηρεσία οι περισσότεροι) ευνοημένους καθώς δεν θα έχουν τίποτα να χάσουν κάνοντας τα χαρτιά τους για αναπληρωτές στο δημόσιο, αφού αν τους καλέσουν θα μπορούν να αρνηθούν, κοινώς, παίζοντας σε διπλό ταμπλό, φέρνουν χιλιάδες θέσεις πίσω άλλους συναδέλφους. Έτσι θα πραγματοποιούνται φάσεις προσλήψεων με μεγάλα ποσοστά δασκάλων να αρνούνται τις θέσεις αφού θα δουλεύουν ήδη στα ιδιωτικά, καταλαβαίνετε πόσο ψυχοφθόρα αλλά και χρονοβόρα θα είναι μια τέτοια κατάσταση για δάσκαλους σε αναμονή που θα περιμένουν να δουλέψουν!!

Κλείνοντας, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι μια τέτοια απόφαση θα καθιστά αμέσως τα ιδιωτικά δημοτικά ως ΜΗΤΡΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ για δασκάλους, καθιστώντας τους σχολάρχες κυριάρχους του παιχνιδιού, αφού θα συρρέουν δάσκαλοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αντάλλαγμα μόρια προϋπηρεσίας για μελλοντική ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών με βελτιωμένη θέση για ένα κομμάτι ψωμί ( από το Λοβέρδο το περιμέναμε από άλλου μας ήρθε!)

Υ.Γ1 Είναι ένα θέμα που πρέπει να έχει την δέουσα προσοχή γιατί αφορά χιλιάδες αναπληρωτές δασκάλους και θα φέρει τα πάνω-κατά στους πίνακες εφόσον εφαρμοστεί.

Υ.Γ2 Η ΔΟΕ επιδιώκοντας το καλό των δασκάλων που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία, θέτοντας το ζήτημα της άρσης του διετούς αποκλεισμού, κινδυνεύει να ζημιώσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς μέλη της!! Και να ευνοήσει ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς μέλη του (ΟΙΕΛΕ). Αυτό είναι τραγικό!!! Δείχνει επιεικώς άγνοια για το θέμα, για να μην πω ηλιθιότητα.

Υ.Γ.3 Οι δάσκαλοι που υπηρετούν στα ιδιωτικά σχολεία είναι περίπου 3500, καταλαβαίνεται τι ανατροπές θα γίνουν στους πίνακες το καλοκαίρι!

e-mesara.gr


 

6 Σχόλια

  1. Οταν γράφετε να προσεχετε την ορθογραφία!!! Καταλαβαινετε! και οχι καταλαβαινεται…μαθετε την διαφορα και μην το γραφετε λαθος γιατι λαθος το μαθαινουν και το γράφουνε αυτοι που το διαβάζουν

  2. Ίσες ευκαιρίες για όλους. πολύ σωστό. Σημασία έχει η αξία του εκπαιδευτικού και όχι αν έτυχε να έχει προϋπηρεσία στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

  3. Ήδη πολλοί συνάδελφοι έχουν μετακινηθεί πολλές θέσεις πιο πίσω στον πίνακα αναπληρωτών για διαφορετικούς λόγους από αυτόν που αναφέρετε στο κείμενό σας.Ανάμεσα στα ονόματα αυτά βρίσκεται και το δικό μου.Οπότε αναρωτιέμαι πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα για εμάς τους εκπαιδευτικούς?

  4. Συγγνωμη εγω πoυ τελειωσα τo 2010 και δεν εχει γινει ασεπ oυτε εχoυν παρει αναπληρωτες με μηδενικη πρoυπηρεσια θα εμενα ανεργη??? Απευθυνθηκα στoν ιδιωτικo τoμεα….!

  5. Κάραλη Πατρούλα

    Οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων δεν εχουν τελειώσει τις ίδιες πανεπιστημιακές σχολές μ αυτους των δημοσίων ; Τα πτυχία τους ειναι κατώτερα ; Κι επιπλέον δεν προσφέρουν το ιδιο και σε πολλες περιπτώσεις μεγαλύτερο εκπαιδευτικό έργο ; Και τι σημαίνει επέλεξαν να δουλέψουν στην ιδιωτικη εκπαίδευση ; Μηπως επέλεξαν να μην ειναι άνεργοι περιμένοντας ενα διορισμό ; Μηπως δεν ηταν καν επιλογη αλλα ανάγκη επιβίωσης ;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...