Home / Featured / Τέλος εποχής για το σύστημα εισαγωγής 6 μαθημάτων

Τέλος εποχής για το σύστημα εισαγωγής 6 μαθημάτων

Δημοσιεύτηκε: 11:07 πμ Μάρτιος 19th, 2015  


paneladikes

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων θα κάνουν πρεμιέρα πολύ νωρίτερα από πέρυσι, και συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Να σημειωθεί ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που θα εφαρμοστεί το σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων με τα 6 μαθήματα (2 γενικής παιδείας και 4 κατεύθυνσης) που καθιερώθηκε επί υπουργίας, Μ. Γιαννάκου. Του χρόνου, οι υποψήφιοι θα κληθούν να διαγωνιστούν για μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας με το σύστημα των 4 μαθημάτων, στα οποία αναμένεται να προστεθεί και ένα πέμπτο προαιρετικό, ώστε να διευρυνθούν οι δυνατότητες επιλογής σχολών των υποψηφίων.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

Στις πανελλαδικές εξετάσεις αναμένεται ότι θα συμμετέχουν 105.000 υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν περίπου 70.000 θέσεις. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

* Στις 13 Μαΐου θα λήξουν τα μαθήματα του σχολικού έτους.

* Οι πανελλαδικές εξετάσεις  των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β’) θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

* Οι εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Α’) θα ξεκινήσουν την Τρίτη 19 Μαΐου.

* Οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν από το Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο στις αρχές Μαΐου.

* Στα μέσα Ιουνίου οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Η υποβολή των μηχανογραφικών θα γίνει μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα ανακοινωθεί τον Μάιο. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

* Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 17.6 και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία για τα Τμήματα Φυσικής Αγωγής θα διεξαχθούν από 15.6 έως 26.6.

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...