Home / HEADER-NEWS / Σύντομα η νομοθετική ρύθμιση για τα Πρότυπα και Πειραματικά. Πρόεδρος της ΔΕΠΠΣ ο κος Βασίλης Τσελφές

Σύντομα η νομοθετική ρύθμιση για τα Πρότυπα και Πειραματικά. Πρόεδρος της ΔΕΠΠΣ ο κος Βασίλης Τσελφές

Δημοσιεύτηκε: 6:10 πμ Μάρτιος 17th, 2015  


piramatika

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο διορισμός του καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Βασίλη Τσελφέ, στην θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Υπέρ του διορισμού του κ. Τσελφέ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η ΝΔ καταψήφισε, ενώ Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή, δήλωσαν παρών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για το διαχωρισμό των πρότυπων και των πειραματικών σχολείων διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι όποιες αλλαγές για τη λειτουργία τους, θα γίνουν μετά από διαβούλευση και σε κάθε περίπτωση, δεν θα αφορούν την φετινή σχολική χρονιά.

Το μόνο που θα ισχύσει, όπως διευκρίνισε, θα είναι η κατάργηση των εξετάσεων και η εισαγωγή των μαθητών με κλήρωση σε όλα τα πειραματικά σχολεία, ενώ, τα πρότυπα σχολεία θα προκρίνουν τα ίδια τον τρόπο που θα γίνεται η επιλογή. Αν δηλαδή θα είναι με εξετάσεις ή κλήρωση.

Πρόσθεσε δε, ότι και τα πέντε ιστορικά πρότυπα πειραματικά σχολεία θα διατηρηθούν και θα αποφασίσουν τα ίδια τον τρόπο επιλογής των μαθητών τους.

Τις έντονες αντιρρήσεις τους στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε ότι αφορά τα πρότυπα, πειραματικά σχολεία, εξέφρασαν τόσο ο Θόδωρος Φορτσάκης από τη ΝΔ όσο και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι αλλά και η Εύη Χριστοφιλοπούλου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τόνισαν, η κυβέρνηση θα πρέπει να επεκτείνει τον πετυχημένο αυτό θεσμό αντί να προχωρεί στην κατάργηση ή την συρρίκνωση του ενώ της καταλόγισαν «ανεξήγητη σπουδή».

Από το ΚΚΕ η Ελένη Γερασιμίδου, υποστήριξε ότι θα πρέπει να μην υπάρχουν καθόλου πρότυπα, αλλά μόνο πειραματικά σχολεία.

Υπέρ της διατήρησης του θεσμού των πειραματικών σχολείων, τάχθηκε και η Σταυρούλα Ξουλίδου από τους ΑΝΕΛ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...