Τελευταία Νέα

Τρίτη, 28/06/2022, 14:49


Home / HEADER-NEWS / Συναντήσεις Υπουργού Παιδείας με πρέσβεις ξένων χωρών

Συναντήσεις Υπουργού Παιδείας με πρέσβεις ξένων χωρών

Δημοσιεύτηκε: 7:31 μμ Μάρτιος 2nd, 2015  


mpaltas

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

Συναντήσεις του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με πρέσβεις ξένων χωρών

Στο πλαίσιο της πολιτικής για την προώθηση των εκπαιδευτικών συνεργασιών και των πολιτιστικών σχέσεων της χώρας,  και των δυνατοτήτων προβολής της ελληνικής παιδείας και πολιτισμού στο εξωτερικό, ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, είχε κατ’ ιδίαν διαδοχικές συναντήσεις με πρέσβεις ξένων χωρών.

Πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες συναντήσεις:

Με τον πρέσβη της Ισπανίας κ. Alfonso Lucini Mateo εξετάστηκαν θέματα που σχετίζονται με την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και ισπανικών πανεπιστημίων, τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Ισπανία και της ισπανικής γλώσσας στην Ελλάδα, καθώς και με την διευκόλυνση των ισπανών αρχαιολόγων στην πραγματοποίηση ανασκαφών στην Ελλάδα.

Με τον πρέσβη της Τουρκίας κ. Kerim Uras συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων των δύο χωρών, η κατάσταση των πολιτιστικών μνημείων στις δύο χώρες, και το ενδιαφέρον που παρατηρείται στην Ελλάδα και την Τουρκία για την εκμάθηση των αντίστοιχων γλωσσών.

Με τον πρέσβη της Γερμανίας κ. Peter Schoof συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία ειδικά για την ενεργοποίηση πολιτικών για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών ανταλλαγών μεταξύ νέων των δύο χωρών και για την αναβάθμιση των σχολείων της ομογένειας στη Γερμανία, ενώ ήταν κοινή η διαπίστωση για τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από την συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων των δύο χωρών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αριθμός εισακτέων Στρατιωτικών Σχολών 2022 - Συμπληρωματική Προκήρυξη

Με την πρέσβειρα του Ισραήλ κα Irit Ben Abba υπογραμμίστηκε η ιδιαίτερα καλή εμπειρία από τη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα έρευνας και συνεργασίας πανεπιστημίων και εταιρειών Ελλάδας και Ισραήλ, και τονίστηκε η ανάγκη η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί.

Με τον πρέσβη του Καναδά κ. Robert Peck διαπιστώθηκε η ανάγκη να διευρυνθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στη διάδοση των ελληνικών σπουδών στον Καναδά, ενώ ο πρέσβης μετέφερε στον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων επίσημη πρόσκληση να παραβρεθεί και να κηρύξει την έναρξη της τελετής των εγκαινίων της έκθεσης με θέμα «Οι Έλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που θα πραγματοποιηθεί στην Οτάβα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάζεται σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αndrey Maslov συμφωνήθηκε να ενταθούν οι προσπάθειες των δύο πλευρών για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2016 ως «Έτους της Ελλάδας» στη Ρωσία και «Έτους της Ρωσίας» στην Ελλάδα.

Με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν κ. Rahman Mustafayev εξετάστηκαν οι τρόποι για την ενδυνάμωση της πολιτιστικής και αθλητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ μεταφέρθηκαν οι ευχαριστίες του Προέδρου της χώρας κ. Αλίγιεφ για την πολύπλευρη υποστήριξη της Ελλάδας σε θέματα διοργάνωσης των Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...