Τελευταία Νέα

Κυριακή, 26/06/2022, 10:25


Home / HEADER-NEWS / Σχολικά προγράμματα που εφαρμόζονται σε σχολεία του εξωτερικού

Σχολικά προγράμματα που εφαρμόζονται σε σχολεία του εξωτερικού

Δημοσιεύτηκε: 4:12 μμ Μάρτιος 22nd, 2015  


421d0ae2-3580-4927-bfad-49b5bdfd05c4

Μαθητές διδάσκονται πώς να είναι ευτυχισμένοι

Στην Αυστραλία, ένα σχολείο έχει αναπτύξει πρόγραμμα εκμάθησης αισιοδοξίας. Από το 2008, το “Geelong Grammar School” εφαρμόζει πρόγραμμα «Θετικής Εκπαίδευσης» και συνδυάζει την διδασκαλία με την θετική ψυχολογία.

Το σχολικό πρόγραμμα βασίζεται στην πρωτοποριακή εργασία του Μάρτιν Σέλιγκμαν του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος, πολλοί δάσκαλοι χρησιμοποιούν τον διαλογισμό. Ειδικά στις εξετάσεις, τα παιδιά διαλογίζονται για 10 λεπτά πριν ξεκινήσουν να γράφουν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πίνακες υποψηφίων που κρίθηκαν ικανοί/ές για τις Αστυνομίας Σχολές

Τα παιδιά στο Γυμνάσιο Λέρχενφελντ του Αμβούργου διδάσκονται πώς να είναι ευτυχισμένα. Μέσα από τα μαθήματα ευτυχίας, τα παιδιά κατανοούν τι σημαίνει κοινότητα, αναπτύσσουν τις ικανότητες τους και μαθαίνουν να εμπιστεύονται τους άλλους.

Οι δημιουργοί του προγράμματος «Happiness» πιστεύουν πως με αυτά τα εργαλεία. οι μαθητές μπορούν να αντιμετωπίσουν την πίεση και το άγχος στο σχολείο. Η ευτυχία ως θέμα ή ως μέθοδος εκπαίδευσης γίνεται όλο και δημοφιλής στη Γερμανία αλλά και σε όσες χώρες μιλούν αγγλικά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  113 ενστάσεις κατά των πινάκων Μη Δεκτών υποψηφίων για του Συμβούλους Εκπαίδευσης

Πολύ λίγα κράτη στον κόσμο τοποθετούν την ευτυχία ως βασικό αναπτυξιακό στόχο. Το μικροσκοπικό Βασίλειο του Μπουτάν στα Ιμαλαΐα, έχει μετονομάσει το ΑΕΠ σε Ακαθάριστο Εθνικό προϊόν Ευτυχίας.

Το Γυμνάσιο Woochu είναι ένα από τα σχολεία που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα μοντέλο σχολείου που φιλοδοξεί να δημιουργήσει υγιείς μαθητές, πνευματικά και σωματικά

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...