Home / Featured / Σήριαλ έχει γίνει ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς…

Σήριαλ έχει γίνει ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς…

Δημοσιεύτηκε: 9:21 πμ Μάρτιος 1st, 2015  


ÁÓÅÐ- ÊÔÉÑÉÏ
Τα κροκοδείλια δάκρυα για έναν διαγωνισμό που έχει να γίνει από το 2008 και έχει αφήσει πίσω του στρατιές ομήρων επιτυχόντων οι οποίοι παραμένουν αδιόριστοι, χύνονται ποτάμι αυτές τις ημέρες σε ιστοσελίδες, εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Η παρανόηση, ηθελημένη ή αθέλητη, συγκεκριμένων ΜΜΕ σχετικά με τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών οδήγησε τον υπουργό Παιδείας σε διάψευση. Ανεξαρτήτως πάντως της διαδικασίας, καταγράφεται, σαφής δισταγμός ως προς τον αριθμό των μόνιμων διορισμών για την επόμενη σχολική χρονιά.

Όπως από την πρώτη στιγμή έγραψε το 360pedia.gr, το υπουργείο εξετάζει την κατάργηση των γραπτών εξετάσεων και όχι του ρόλου που έχει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού στην πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, ως εγγυητής διαφάνειας και αξιοκρατίας με βάση τα κριτήρια που τίθενται σε κάθε προκήρυξη θέσεων.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς εξέδωσε γραπτή δήλωση που ξεκαθαρίζει ότι δεν καταργείται το ΑΣΕΠ, μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων που βασίστηκαν σε πληροφορίες από το περιεχόμενο της συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Αριστείδης Μπαλτάς, Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, δηλώνει ότι ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε δεύτερη ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργείου αναφέρεται ότι,

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΟΠΑΙΘ Τάσος Κουράκης, αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζήτησε από την ΟΛΜΕ να καταθέσει τις προτάσεις της για ένα ενδεχόμενο νέο σύστημα διορισμών και ένα σύστημα επιλογής στελεχών και τις αρμοδιότητες τους στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης συμμετοχής και των όρων διαβούλευσης σχετικά με όλα τα σημαντικά ζητήματα της εκπαίδευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

https://360pedia.gr/shrial-asep/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο μακριά είναι τα γραφεία Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού προκειμένου να συνεννοηθούν;

Με ΑΣΕΠ αλλά χωρίς γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί εκπαιδευτικών

Ενημερωτικό από το Υπ. Παιδείας για τα άμεσα σχέδια του Υπουργείου, τη συνάντηση με ΟΛΜΕ και το πολυνομοσχέδιο

Ουδέποτε έκανε δήλωση ο Υπ. Παιδείας για κατάργηση του ΑΣΕΠ !

Κόντρα Κουράκη – Μπαλτά με αφορμή το ΑΣΕΠ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...