Home / HEADER-NEWS / Secret Teacher: Συμβουλές για το εργασιακό στρες του εκπαιδευτικού

Secret Teacher: Συμβουλές για το εργασιακό στρες του εκπαιδευτικού

Δημοσιεύτηκε: 6:40 μμ Μάρτιος 4th, 2015  


stress

Εισαγωγή –μετάφραση  Παντέρας Νίκος

www.fresheducation.gr

Στο αγγλικό εκπαιδευτικό ιστολόγιο https://secretteacher.org/ δημοσιεύονται άρθρα από Άγγλους εκπαιδευτικούς ανώνυμα. Πολλά από αυτά δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Τhe Guardian. To κείμενο που ακολουθεί είναι ενός εκπαιδευτικού που μετά τις πραγματικά εξουθενωτικές επαγγελματικές συνθήκες, που βιώνουν οι Άγγλοι εκπαιδευτικοί, δίνει συμβουλές διαχείρισης του άγχους τους. Πολλές όμως από τις καταστάσεις εργασιακού στρες που περιγράφονται τις βιώνει και ο Έλληνας εκπαιδευτικός. Οι συμβουλές του εκπαιδευτικού είναι λοιπόν χρήσιμες και για αυτόν.

Tips for Avoiding Burnout

 Συμβουλές ενάντια για το εργασιακό στρες του εκπαιδευτικού

  Είναι συγκλονιστικό το γεγονός πως πολλοί εκπαιδευτικοί, όπως κι εγώ, εργαζόμαστε σε εξαντλητικούς ρυθμούς. Με αυτό στο μυαλό, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα προειδοποιητικά σημάδια και να θέτουμε σε εφαρμογή στρατηγικές για την αποφυγή αυτής της κόπωσης. Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση από το άγχος της τάξης.

Αποφασίστε τι είναι σημαντικό και αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν! Φτάνει πια!

Διδασκαλία, ως καριέρα, είναι κάτι που σε κατατρώει. Απορροφά κάθε ελεύθερο δευτερόλεπτο που είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε για τον εαυτό σας. Πριν το καταλάβετε μπορείτε να διαπιστώσετε ότι εργάζεστε ως το  σούρουπο μέχρι το πρωί, καθισμένοι στον καναπέ με ένα laptop και μια στοίβα από βιβλία δίπλα σας. Να θυμάστε ότι η οικογένεια και οι φίλοι σας είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντικοί με τους μαθητές σας και δεν πρέπει να τους παραμελείτε. Πιο σημαντικό ακόμα είναι η δική σας υγεία, η ευημερία και η ευτυχία. Αποφασίστε τι είναι σημαντικό και τι μπορεί να παραβλεφθεί και να καταλαβαίνετε πότε πρέπει να πείτε ότι η δουλειά τελείωσε.

Κάνετε τα πράγματα έξω από το σχολείο…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...