Home / HEADER-NEWS / Πρώτο θέμα στηv Bild ο κος Νικολόπουλος και η ερώτηση για τα γερμανικά

Πρώτο θέμα στηv Bild ο κος Νικολόπουλος και η ερώτηση για τα γερμανικά

Δημοσιεύτηκε: 12:28 μμ Μάρτιος 31st, 2015  


a547f07e845b132aca1fb7eb07683249_XL

 

Es sind die entscheidenden Tage für Griechenland, wieder einmal. In Brüssel geht es um die Auszahlung der nächsten Milliarden.

Und in Athen gehen die Anschuldigungen gegen Deutschland weiter!

Ein Abgeordneter der rechtspopulistischen Anel-Partei (Koalitionspartner von Tsipras) fordert jetzt sogar, Deutsch als Fremdsprache an den griechischen Schulen zu streichen.

http://www.bild.de/

……………………………………

Πηγή kontranews

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου, για την κατάργηση των γερμανικών στα σχολεία.

Μάλιστα, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Γερμανίας, η Bild, έκανε πρώτο θέμα τις δηλώσεις του Νίκου Νικολόπουλου για τα γερμανικά.

Την περασμένη Παρασκευή, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, ζήτησε την αντικατάσταση των γερμανικών ως δεύτερη ξένη γλώσσα στα δημοτικά σχολεία, ισχυριζόμενος ότι ο γερμανικός λαός έχει συστηματικά βλάψει τη χώρα μας.

Η ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου έχει ως εξής:

Ερώτηση για τη διδασκαλία 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά

«Η Γερμανική γλώσσα, κατά τα τελευταία έτη, έχει παραλόγως προωθηθεί και στηριχθεί από το Ελληνικό κράτος σε υπερβολικό βαθμό σε σχέση με άλλες, εξίσου αν όχι σημαντικότερες γλώσσες σε παγκόσμιο επίπεδο όπως η Ισπανική, η Ρωσική, η Αραβική και η Ιταλική. Δεν πρέπει συνεπώς να παραπονούμαστε διαρκώς για τη γιγάντωση ενός μέλους κράτους της ΕΕ, όταν εμείς οι ίδιοι και χωρίς να μας επιβάλλεται, κάνουμε την επιλογή να στηρίζουμε τη διάδοση της γλώσσας, της κουλτούρας και των εθίμων λαών, οι οποίοι, σε γενικές γραμμές, αποδεδειγμένα έχουν συστηματικά βλάψει τη χώρας μας και έχουν αντιταχθεί σε νόμιμα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Κατά συνέπεια θεωρώ, ότι το Υπουργείο πρέπει άμεσα να νομοθετήσει το νέο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα για τη δημόσια ξενόγλωσση εκπαίδευση, όπου στο Δημοτικό σχολείο, πέραν της Αγγλικής, θα εισάγεται ως δεύτερη ξένη γλώσσα στην 5η δημοτικού μια εκ των: Ισπανικών, Ρωσικών, Αραβικών και Ιταλικών. Τα Γερμανικά προτείνεται να παραμείνουν μόνο για τα παιδιά που ήδη τα διδάσκονται, αλλά όχι για τα νέα παιδιά της 5ης Δημοτικού του σχολικού έτους 2015-16».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποστολή Ανοικτής Επιστολής προς κον ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ (για την ερώτηση του σχετικά με τη διδασκαλία της Γερμανικής γλώσσας στα Δημοτικά)

Επίσημο “άδειασμα” των ΑΝΕΛ προς τον Νικολόπουλο. Ποτέ δεν τέθηκε θέμα για τα γερμανικά


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...