Home / HEADER-NEWS / Περί των μετατάξεων, των ιδρύσεων νέων οργανικών και της επικείμενης άρσης των αδικιών σε βάρος των εκπαιδευτικών της ΠΕ

Περί των μετατάξεων, των ιδρύσεων νέων οργανικών και της επικείμενης άρσης των αδικιών σε βάρος των εκπαιδευτικών της ΠΕ

Δημοσιεύτηκε: 1:24 μμ Μάρτιος 2nd, 2015  


metatheseis

του Λιόντου Βασιλείου

Δασκάλου Αγγλικών  στο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Μετσόβου

τ. αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου

Πολλά έχουν ειπωθεί, γραφτεί και θεσπιστεί την τρέχουσα διετία για το ζήτημα των μετατάξεων των συναδέλφων ειδικοτήτων από τη ΔΕ στην ΠΕ. Το όλο θέμα ουσιαστικά έχει ως αφετηρία του τον Αύγουστο του 2013, όταν η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προέβη σε σωρεία υποχρεωτικών μετατάξεων από τη ΔΕ στην ΠΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η όλη διαδικασία πήρε τη μορφή ικανοποίησης αλλεπάλληλων μετατάξεων σε σημείο που αυτές λάμβαναν χώρα σε ανύποπτο χρόνο. Το σκεπτικό του τότε Υπουργείου ήταν ότι πολλοί συνάδελφοι ειδικοτήτων πλεόναζαν στη ΔΕ και ως εκ τούτου θα ήταν σκόπιμη η μετακίνηση τους στην ΠΕ, εκεί όπου και θα ‘’γλίτωναν’’ από πιθανές μελλοντικές περιπέτειες (διαθεσιμότητα, απόλυση).

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι διαφαίνονταν στην αρχή ότι θα δίνονταν το δικαίωμα της υποχρεωτικής μετάταξης σε όσους συναδέλφους βρίσκονταν στη διάθεση της ΔΕ, χωρίς οργανική θέση. Μάλιστα τότε είχε γίνει και η καταγραφή των πλεονασμάτων στη ΔΕ, αλλά και είχε ζητηθεί  από τις Δ/νσεις ΠΕ να αποστείλουν τα κενά που θα μπορούσαν να δοθούν στους υπό μετάταξη συναδέλφους. Κάπου εδώ η κατάσταση φαίνεται πως περιπλέκεται.

Εν μια νυκτί δόθηκε το δικαίωμα ανεξαιρέτως σε όλους τους συναδέλφους της ΔΕ (ευρισκομένων στη διάθεση ή μη) να κάνουν αίτηση μετάταξης για την ΠΕ. Οι δε Δ/νσεις ΠΕ που κάποιους μήνες πριν δε δήλωναν κανένα οργανικό κενό για την υλοποίηση μεταθέσεων στην ΠΕ, ξαφνικά φάνηκαν ιδιαίτερα γενναιόδωροι στην προσφορά των οργανικών κενών. Μάλλον κάποιοι μπέρδεψαν τα οργανικά με τα λειτουργικά κενά ή….

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...