Home / HEADER-NEWS / ΟΛΜΕ – Η εκπλήρωση πάγιων αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος δεν είναι «συναλλαγή»

ΟΛΜΕ – Η εκπλήρωση πάγιων αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος δεν είναι «συναλλαγή»

Δημοσιεύτηκε: 5:41 μμ Μάρτιος 26th, 2015  


olme_jpg_414x290

Στη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ (14/3/2015) κατατέθηκε πρόταση από πολλές ΕΛΜΕ για τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σε συνεδρίαση του (17/3) επεξεργάστηκε την πρόταση αυτή, σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου και τις αποφάσεις παλαιότερων Γ.Σ. και ομόφωνα κατέληξε στην ανακοίνωση του με αρ. πρωτ. 341, η οποία ικανοποιήθηκε μερικώς από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.
Για το συγκεκριμένο θέμα, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για καμιά λογική «επιβράβευσης καταλήψεων από μειοψηφίες, εις βάρος του εκπαιδευτικού έργου» αλλά αντιθέτως για τη δυνατότητα των συλλόγων διδασκόντων, των ίδιων των σχολείων δηλαδή, όπως γινόταν και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία, να επιλύουν προβλήματα, χωρίς «άνωθεν εντολές», οι οποίες συνήθως δημιουργούσαν πρόσθετα.

Δεν πρόκειται για καμιά συναλλαγή «ΟΛΜΕ-υπουργείου», αλλά για εκπλήρωση παγίων αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, τα οποία απορρέουν από την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση αλλά και πολιτικών που ασκήθηκαν από άσχετους με την εκπαιδευτική πραγματικότητα, με στόχευση την αποδημοκρατικοποίηση και διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την εκχώρησή της στους νόμους της αγοράς και τα ιδιωτικά συμφέροντα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...