Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 04/03/2021, 04:45


Home / HEADER-NEWS / Όλα ηλεκτρονικά με τη συνταξιοδότηση( Αίτηση , παρακολούθηση πορείας..)

Όλα ηλεκτρονικά με τη συνταξιοδότηση( Αίτηση , παρακολούθηση πορείας..)

Δημοσιεύτηκε: 10:43 πμ Μάρτιος 9th, 2015  


retired

Οδηγίες Χρήσης

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Πιστοποίησης Ασφαλισμένου

Επιλέξτε:

«Εγγραφή χρήστη», στην περίπτωση που επιθυμείτε να εγγραφείτε για πρώτη φορά στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Πιστοποίησης. Με το πέρας της διαδικασίας θα εμφανιστούν στην οθόνη τα στοιχεία εγγραφής σας. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα εκτυπώσετε και να τα προσκομίσετε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η έγκριση του αιτήματος σας και θα σας αποδοθεί ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ.

«Ενεργοποίηση χρήστη», προκειμένου να προβείτε σε ενεργοποίηση του λογαριασμού που δημιουργήσατε κατά την Εγγραφή η την Επανεγγραφή σας, χρησιμοποιώντας τον κλειδάριθμο που παραλάβατε από το Υποκατάστημα, εσείς ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος σας.

«Επανεγγραφή χρήστη», στην περίπτωση που είστε ήδη χρήστης των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Ασφαλισμένου, αλλά έχετε ξεχάσει τον κωδικό χρήστη (username) ή έχετε ξεχάσει το συνθηματικό (password) και τον κλειδάριθμο σας. Για την επανεγγραφή σας θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με αυτή της επιλογής, «Εγγραφή χρήστη».

«Απώλεια Συνθηματικού», επιλέξτε το στην περίπτωση που είστε ήδη εγγεγραμμένος χρήστης αλλά έχετε ξεχάσει το συνθηματικό σας, προκειμένου να αποκτήσετε καινούργιο (προϋποθέτει εισαγωγή του ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ σας)

2. 

Οδηγίες Χρήσης
Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Πιστοποίησης Ασφαλισμένου
Επιλέξτε:
«Εγγραφή χρήστη», στην περίπτωση που επιθυμείτε να εγγραφείτε για πρώτη φορά στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Πιστοποίησης. Με το πέρας της διαδικασίας θα εμφανιστούν στην οθόνη τα στοιχεία εγγραφής σας. Τα στοιχεία μπορείτε να τα εκτυπώσετε.

«Επανεγγραφή χρήστη», στην περίπτωση που είστε ήδη χρήστης των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Ασφαλισμένου, αλλά έχετε ξεχάσει τον κωδικό χρήστη (username) ή έχετε ξεχάσει το συνθηματικό (password) και τον κλειδάριθμο σας. Για την επανεγγραφή σας θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με αυτή της επιλογής, «Εγγραφή χρήστη».

«Απώλεια Συνθηματικού», επιλέξτε το στην περίπτωση που είστε ήδη εγγεγραμμένος χρήστης αλλά έχετε ξεχάσει το συνθηματικό σας, προκειμένου να αποκτήσετε καινούργιο (προϋποθέτει εισαγωγή του ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ που σας αποδόθηκε ηλεκτρονικά κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία μας).

ΠΡΟΣΟΧΗ
Η επιτυχής ολοκλήρωση της πιστοποίησης σας προυποθέτει την απόλυτη ταύτιση των ατομικών σας στοιχέιων που είναι καταχωρημένα στο TAXISnet με αυτών που τηρούνται στο γενικό μητρώο ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

3. 

4. 

5. 

Οδηγός Θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος για Ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
* Δεν συμπεριλαμβάνονται συνταξ/κές διατάξεις που αφορούν ασφ/νους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που προέρχονται από τα ενταχθέντα ταμεία
Εύρεση Συνταξιοδοτικών Διατάξεων (Συμπληρώστε τα χαρακτηριστικά του είδους της σύνταξης που ενδιαφέρεστε)

6. Εργαλείο Υπολογισμός Βασικού Ποσού Σύνταξης

7. 

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Πληροφόρησης Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ (τ. ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΙΛΤ και ΤΑΠ-ΟΤΕ.
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε για την ύπαρξη ή μη του ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και να καταχωρήσετε αυτά σε περίπτωση που δεν υπάρχουν.
Εφιστούμε την προσοχή, για την ορθή καταχώρηση των στοιχείων σας, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην ταυτοποίηση αυτών.
Εισάγετε τον Α.Μ. ΔΙΑΣ (ξεχωριστή εισαγωγή για κάθε σύνταξη, 15 συνεχόμενα ψηφία χωρίς κενά) όπως εμφανίζεται στα τρίμηνα Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων
Εάν λαμβάνετε περισσότερες από μία συντάξεις, η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί για κάθε σύνταξη.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
– Όσοι συνταξιούχοι καταχώρησαν Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α. έως 7/6/2013 και ώρα 15.20, η σύνταξη μηνός Ιουλίου θα πιστωθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
– Όσοι συνταξιούχοι καταχωρήσουν Α.Φ.Μ. και Α.Μ.Κ.Α. από 7/6/2013 και μετά την 15.20 ώρα, για την είσπραξη της σύνταξης μηνός Ιουλίου θα πρέπει να απευθυνθούν στο πλησιέστερο Υποκ/μα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων), μετά την επίσημη ημερομηνία πληρωμής συντάξεων μηνός Ιουλίου 2013.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Από 8 έως 19 Μαρτίου οι δηλώσεις των αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες 2021

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων και των Εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση σε σχολεία και εκπαιδευτικούς θέλει το υπουργείο Παιδείας, ενώ πόλεμο κατά ...