Home / HEADER-NEWS / ΟΙΕΛΕ – 55 Ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν παρανόμως

ΟΙΕΛΕ – 55 Ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν παρανόμως

Δημοσιεύτηκε: 6:02 μμ Μάρτιος 30th, 2015  


OIELE_logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 15 ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ!! – ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ 40 ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ

Την ώρα που οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στενάζουν από την υπερφορολόγηση, είναι εξαιρετικά προκλητικό κάποιοι επιτήδειοι με πολιτικές «πλάτες» να προβαίνουν σε εξόφθαλμη εξαπάτηση θεσμών και καταπάτηση νόμων και η Πολιτεία να παρακολουθεί απαθής.

Η Ομοσπονδία μας αποκαλύπτει σήμερα ότι σημαντικός αριθμός ξένων ιδιωτικών σχολείων λειτουργούν με φωτογραφική διάταξη, την οποία πέρασε σε νόμο (άρθρο 35, Ν. 4186/2013) ο τότε Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και χωρίς να υπάρχει έλεγχος των κτηριακών τους εγκαταστάσεων.

Τα σχολεία αυτά προστίθενται στα περίπου 40 ιδιωτικά σχολεία που με την ανοχή των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας και προέβαιναν στην κομπίνα της αλλαγής επωνυμίας και στην εικονική αλλαγή ιδιοκτησίας, ώστε να μην καταβάλλουν τις οφειλές τους σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Η ΟΙΕΛΕ ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, ώστε να τηρηθεί, επιτέλους, η νομοθεσία και να παραπεμφθούν οι παραβάτες στη δικαιοσύνη.

ΟΙΕΛΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...