Home / Featured / Οι διαφωνίες ανέβαλαν την πολύ σημαντική αυριανή σύσκεψη Μπαλτά – Κουράκη

Οι διαφωνίες ανέβαλαν την πολύ σημαντική αυριανή σύσκεψη Μπαλτά – Κουράκη

Δημοσιεύτηκε: 10:51 πμ Μάρτιος 31st, 2015  


mpaltaskourakis

Η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη ευρεία σύσκεψη του υπουργού Παιδείας  Αριστείδη Μπαλτά και του Αναπληρωτή Τ. Κουράκη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δ. Χασάπη, του Αναπληρωτή Γ.Γ. Χρ. Πιλάλη και των ομάδων εργασίας για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε από την έντονη διαφωνία του Αρ. Μπαλτά με τον Τ. Κουράκη να επιλεγούν  για τις 13 θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, πρόσωπα μέλη ή προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ με λιγότερα τυπικά  προσόντα  από συνυποψηφίους, καθώς και με το προτεινόμενο σύστημα επιλογής των Διευθυντών Σχολείων με ψήφο από τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων.

Ο Τάσος Κουράκης επιμένει στην άποψη ότι οι θέσεις αυτές (ΠΔΕ) είναι πολιτικές και ότι  θα πρέπει να τοποθετούνται πρόσωπα έμπιστα στην κυβέρνηση.Ετσι το ζήτημα αυτό εάν δεν λυθεί άμεσα σε επίπεδο πρωθυπουργικού  γραφείου,  μέχρι την Παρασκευή δεν πρόκειται να ανακοινωθούν τα νέα ονόματα, πριν το Πάσχα.

Ο υπουργός Παιδείας, φέρεται να διαφωνεί και σε ορισμένα άλλα ζητήματα που αφορούν τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που προτίθεται ο κ. Κουράκης να εντάξει στο υπό κατάρτιση πολυνομοσχέδιο  «κουρελού».

Πάντως  οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στους διαδρόμους του υπ. Παιδείας περί απειλής παραίτησης του Τ. Κουράκη  ανώτατη πηγή μιλώντας στο esos  τις διέψευδε κατηγορηματικά .

Θυμίζουμε ότι  ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς θεωρεί ότι η επιλογή τωνΠεριφερειακών Διευθυντών Επαίδευσης  θα πρέπει να γίνει αξιοκρατικά . Άλλωστε ο κ. Μπαλτάς το υποστήριξε και δημοσίως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos: «Είναι καθαρή κρυστάλλινη από την πρώτη στιγμή  η θέση  . Δεν υπάρχουν κομματικά κριτήρια σε τέτοιου τύπου διαδικασίες. Υπάρχουν σύμφωνα με τους νόμους και στο πλαίσιο αυτών των νόμων, αξιολογήσεις όσο το δυνατόν αντικειμενικές στα περιθώρια που αφήσει ο νόμος πάντα. Αυτό είναι θέση αρχής. Δεν υποχωρούμε . Δεν έχουμε κανένα λόγο να διορίσουμε ανθρώπους που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

πηγή

https://www.esos.gr/arthra/37654/anavlithike-i-ayriani-eyreia-syskepsi-mpalta-t-koyraki-gia-perifereiakoys-dieythyntes

…………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κόντρα Μπαλτά – Κουράκη – Δύο διαφορετικοί κόσμοι στο Υπ. Παιδείας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...