Home / HEADER-NEWS / Μεγάλες οι συνέπειες της καθυστέρησης της έκδοσης εγκυκλίου για τις μεταθέσεις

Μεγάλες οι συνέπειες της καθυστέρησης της έκδοσης εγκυκλίου για τις μεταθέσεις

Δημοσιεύτηκε: 9:39 πμ Μάρτιος 27th, 2015  


ypep8-marousi-5

Καθυστέρηση στην αποστολή της Εγκύκλιου για τον υπολογισμό κενών (άρθ.4 Π.Δ. 50/96) με κίνδυνο να υπάρξουν καθυστερήσεις τόσο στην ανακοίνωση των μεταθέσεων όσο και στο σύνολο των μετακινήσεων των συναδέλφων για το 2015, διαπιστώνεται για μια ακόμη χρονιά, τονίζει ο Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Δ. Πεππές και σημειώνει τα εξής:

Α.  Το γεγονός αυτό έχει αρνητικότατες συνέπειες τόσο στην έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων όσο και στον οικογενειακό προγραμματισμό και την ψυχολογία χιλιάδων συναδέλφων.

Β. Είναι επίσης γνωστό ότι θέση του κλάδου μας αποτελεί η θεσμοθέτηση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων για όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, έτσι ώστε την 1η του Σεπτέμβρη να βρίσκονται οι καθηγητές  στις θέσεις τους. Συγκεκριμένα, όλες οι μεταθέσεις, αποσπάσεις και διορισμοί θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου, και πριν την έναρξη του διδακτικού έτους να έχουν προσληφθεί αναπληρωτές σε ενδεχόμενα λειτουργικά κενά.

Γ. Η επίκληση του συνυπολογισμού των κενών που θα προκύψουν από τις επικείμενες αιτήσεις συνταξιοδότησης ως τον κύριο λόγο καθυστέρησης μόνο ως άλλοθι μπορεί να εκγλυφθεί. Είναι γνωστό ότι μόνο τον Ιούνιο θα υπάρχει σαφή εικόνα για τον ακριβή αριθμό αιτήσεων συνταξιοδότησης. Ο αριθμός των αυτοδίκαιων συνταξιοδοτήσεων είναι από σήμερα δεδομένος και ασφαλώς το Υπουργείο οφείλει τελικά, να λάβει υπόψη τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ.

Δ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο κλάδος αγωνίζεται εδώ και καιρό να ανατρέψει την αρνητική διάκριση σε βάρος των εκπαιδευτικών σχετικά με τον περιορισμό άσκησης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να καταθέσουν την αίτησή τους μέχρι και τις 30 Απριλίου. Η ρύθμιση αυτή έχει προκαλέσει τεράστια αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών καθώς οι διορισμοί πραγματοποιούνταν στα τέλη Αυγούστου, με αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί να χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης για λίγες ημέρες.

Εκτιμήσεις

Εκτίμηση του κ. Πεππέ είναι ότι η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως:….

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...