Home / HEADER-NEWS / Με τα ίδια βιβλία και Α.Π.Σ. η επόμενη σχολική χρονιά στο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ.

Με τα ίδια βιβλία και Α.Π.Σ. η επόμενη σχολική χρονιά στο Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ.

Δημοσιεύτηκε: 11:40 μμ Μάρτιος 12th, 2015  


paidikovivlio
Με τα ίδια βιβλία και  με τα  ίδια Α.Π.Σ. θα συνεχιστεί η επόμενη σχολική χρονιά 2015-2016 σε όλες τις τάξεις του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με επίσημη ανακοίνωση από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. Επομένως για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016:
  • Τα νέα ΑΠΣ που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ στις 27/01/2015 δεν θα ισχύσουν την επόμενη σχολική χρονιά (χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση  με Υ.Α. για το θέμα αυτό είτε για την αναστολή τους είτε για την κατάργηση τους).
  • Από την επόμενη σχολική χρονιά επενέρχεται η ρύθμιση που καθορίχει την εξεταστέα ύλη μέχρι τα 2/3 της διδακτέας. Ωστόσο θα μπορούσε να αναθεωρηθεί και η απόφαση που καθορίζει την εξεταστέα ύλη των μαθημάτων της Α΄και Β΄ Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. (με μείωσή της) για το τρέχον σχολικό έτος.
  • Μικροαλλαγές θα υπάρξουν στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων της Γ΄Λυκείου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μαθητές, ώστε να μπορούν να δηλώσουν σχολές από περισσότερα του ενός επιστημονικά πεδία (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση-τροπολογία για το τελευταίο).Το πιθανότερο είναι να προστεθεί μάθημα «γέφυρα» η επιλογή του οποίου θα οδηγήσει σε δηλώσεις σχολών από περισσότερα επιστημονικά πεδία.
  • Η υποχρεωτικότητα της Τράπεζας Θεμάτων καταργείται και η επιλογή των θεμάτων γίνεται από τον διδάσκοντα που μπορεί να χρησιμοποιήσει και θέματα από την Τράπεζα προαιρετικά (με νομοθετική ρύθμιση).
  • Ο βαθμός της Α΄, της Β΄τάξης καθώς και της Γ΄ τάξης δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (με νομοθετική ρύθμιση)..
  • Ως βαθμός προαγωγής στην Α΄και Β΄ τάξη, καθώς και  ως βαθμός απόλυσης από την Γ΄ Λυκείου, ορίζεται το 9,5 (με νομοθετική ρύθμιση)..
Σε ό,τι αφορά στην Γ΄τάξη Λυκείου…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...