Home / Featured / Κόντρα Κουράκη – Μπαλτά με αφορμή το ΑΣΕΠ

Κόντρα Κουράκη – Μπαλτά με αφορμή το ΑΣΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 9:20 πμ Μάρτιος 1st, 2015  


mpaltaskourakis

Πριν καν συμπληρωθεί μήνας στο υπουργείο παιδείας, φαίνεται πως η συγκατοίκηση Μπαλτά – Κουράκη, έχει αρχίσει να δυσκολεύει.

Ως φαίνεται ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας κ. Κουράκης, θέλει να έχει τον έλεγχο και την ευθύνη της α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης, ενώ αντίθετα ο κ. Μπαλτάς, επιθυμεί να έχει την αποκλειστικότητα όλης της πυραμίδας της εκπαίδευσης.

Έτσι είδαμε σήμερα να διαψεύδει ο υπουργός Παιδείας τον αναπληρωτή για τα περί κατάργησης των διαγωνισμών για τους εκπαιδευτικούς

Λίγες ώρες αφότου κυκλοφόρησε η συνέντευξη του κ. Κουράκη περί κατάργησης του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας ουσιαστικά τον «αδειάζει», διαψεύδοντας πως υπάρχουν τέτοιες σκέψεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, «ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, δηλώνει ότι ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Νωρίτερα, ο κύριος Κουράκης μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», είχε αναφέρει ότι «θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την Αρχή. Αντ’ αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών».

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, το ΑΣΕΠ, παρά την κατάργηση των εξετάσεων, θα έχει ρόλο στη διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων, η οποία πολύ πιθανόν να γίνεται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου. Σε πρώτο στάδιο, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Κουράκης και κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, θα απορροφηθούν άμεσα οι επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού, ο οποίος έγινε το 2008. Πρόκειται για 500 περίπου άτομα στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα, ενώ στη συνέχεια θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών των τριών τελευταίων χρόνων.

Τα κριτήρια που θα τεθούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί πιθανότατα μέσα στον Απρίλη θα αφορούν προϋπηρεσία, προσόντα και κοινωνικά κριτήρια. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται:

• Προϋπηρεσία

• Επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ

• Πτυχία-μεταπτυχιακά

• Γλώσσες

• Ειδικεύσεις (παιδαγωγική επάρκεια)

• Οικογενειακή κατάσταση

Πληροφορίες:  https://www.protothema.gr/

e-mesara.gr

…………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αντιπαράθεση Μπαλτά – Κουράκη στο υπουργείο Παιδείας για το ΑΣΕΠ

«Καυτό» δίδυμο στο υπουργείο Παιδείας που μπορεί σύντομα να προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις. Ο λόγος για τον υπουργό Αρ. Μπαλτά και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Κουράκη και τις δηλώσεις του τελευταίου ότι θα καταργηθούν οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Ο κύριος Κουράκης μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», είχε αναφέρει ότι «θεωρούμε αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη πτυχίο να καλούνται να δώσουν εξετάσεις από την Αρχή. Αντ’ αυτού, θα υπάρχει ένα σύνολο προϋποθέσεων που θα ορίζουν τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών».

Λίγες ώρες αργότερα το υπουργείο Παιδείας «άδειασε» τον αναπληρωτή υπουργό διαψεύδοντας τα σενάρια για τον ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, «ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, δηλώνει ότι ουδέποτε έκανε οποιαδήποτε δήλωση για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για την όλη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

…………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο μακριά είναι τα γραφεία Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού προκειμένου να συνεννοηθούν;

Με ΑΣΕΠ αλλά χωρίς γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί εκπαιδευτικών

Ενημερωτικό από το Υπ. Παιδείας για τα άμεσα σχέδια του Υπουργείου, τη συνάντηση με ΟΛΜΕ και το πολυνομοσχέδιο

Ουδέποτε έκανε δήλωση ο Υπ. Παιδείας για κατάργηση του ΑΣΕΠ !

Σήριαλ έχει γίνει ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς…


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...