Home / HEADER-NEWS / Κανένας διαχωρισμός μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων

Κανένας διαχωρισμός μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων

Δημοσιεύτηκε: 1:37 πμ Μάρτιος 6th, 2015  


Sxolio2003
Για το Υπουργείο Παιδείας δεν τίθεται κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, καθώς είναι τμήματα του ενιαίου εκπαιδευτικού συστήματος τόνισε ο Αριστείδης Μπαλτάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Ο Υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι για την παρούσα πολιτική ηγεσία τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να λειτουργούν σε πνεύμα άμιλλας, ώστε να γίνουν όλα άριστα.

Αριστείδης Μπαλτάς, Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Η μεταφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων στο Υπουργείο Εμπορίου ήταν «παράξενη και παρανοϊκή». Όχι μόνο τα ιδιωτικά σχολεία, αλλά όλοι οι φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης πρέπει να υπαχθούν στην εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Για το λόγο αυτό πρότεινε να συγκροτηθούν επιτροπές διαλόγου με ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για να αναλυθούν όλες οι πτυχές της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης υπενθύμισε ότι ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σταθεί στο πλευρό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, καταθέτοντας ερωτήσεις στη Βουλή και ότι οι θέσεις του κόμματος είχαν συμπέσει με τις θέσεις της ΟΙΕΛΕ σε πολλά ζητήματα.

Ως κυβέρνηση πλέον η προτεραιότητα, όπως είπε, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η εφαρμογή του προβλέψεων του Συντάγματος για εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το κράτος. Συμπλήρωσε ότι ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός οφείλει να ανακτήσει τα εργασιακά του δικαιώματα, διότι έτσι διασφαλίζεται η αυτονομία του παιδαγωγικού του έργου και το δημόσιο συμφέρον.

Τάσος Κουράκης, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας

Χωρίς εργασιακά δικαιώματα ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός είναι με σκυμμένο το κεφάλι και υπακούει σε ό, τι του ζητηθεί από τον ιδιοκτήτη. Αυτή η κατάσταση βαίνει εις βάρος του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και των μαθητών. Προκαλούν οδυνηρή έκπληξη οι καταγγελίες για τη μετατροπή κάποιων ιδιωτικών σχολείων σε φροντιστήρια, σε προπαρασκευαστικά κέντρα όπου δεν διδάσκονται όλα τα μαθήματα, παρά μόνο αυτά που εξετάζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αυτό προκαλεί ανισότητα με τους μαθητές των δημόσιων σχολείων, ενώ και οι μαθητές των ιδιωτικών παίρνουν λειψή γνώση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε για….

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΙΕΛΕ

Τι έγινε στη συνάντηση ΟΙΕΛΕ – πολιτικής ηγεσίας Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. – Γυρίζουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στο Υπ. Παιδείας

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...