Home / HEADER-NEWS / Και όμως υπάρχουν ακόμα ολοήμερα τμήματα χωρίς δασκάλους

Και όμως υπάρχουν ακόμα ολοήμερα τμήματα χωρίς δασκάλους

Δημοσιεύτηκε: 2:34 μμ Μάρτιος 5th, 2015  


oloimero

Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους και υπάρχουν σχολεία χωρίς δασκάλους και μάλιστα όχι σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου εκεί είναι σύνηθες φαινόμενο αλλά στην Αθήνα.

Τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Λουκάς Καβακλής αιρετός εκπρόσωπος Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στο Α ΠΥΣΠΕ Αθήνας είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα.

«Σε εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής της διάλυσης του δημόσιου σχολείου μόνο στην Α Αθήνας σε 47 σχολεία Ε.Α.Ε.Π. σε σύνολο 91 σχολείων, δεν υπάρχει δάσκαλος για τη μελέτη και την προετοιμασία των παιδιών για την επόμενη μέρα, ο βασικός σκοπός υποτίθεται λειτουργίας του θεσμού του ολοήμερου σχολείου. Από αυτά τα 30 από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν είχαν δάσκαλο τονίζει ο κ. Καβακλής.

Οι ελλείψεις εκπαιδευτικών δεν εντοπίζονται μόνο στα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα αλλά και στα σχολεία κλασικού προγράμματος στα οποία, όπως αναφέρει ο αιρετός, υπάρχουν 33 κενά δασκάλων με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ολοήμερα τμήματα υπολειτουργούν είτε μόνο με ειδικότητες, είτε με λιγότερα τμήματα από αυτά που έχουν ανάγκη είτε με σύμπτυξη ωραρίου. Κι όλα αυτά εφαρμόζοντας η διεύθυνση τα όσα ορίζει στο με αριθμό 137359/Γ1/2-9-2015 έγγραφο του υπουργείου Παιδείας. Κυρίως όμως εξαιτίας των μηδενικών διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών αλλά και του μικρού αριθμού αναπληρωτών σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων».

Ελλείψεις εκπαιδευτικών καταγράφονται και στο πρωινό πρόγραμμα αφού υπάρχουν 9 κενά δασκάλων σε τάξεις πρωινού προγράμματος και 6 κενά νηπιαγωγών τα οποία δεν μπορούν με κανένα τρόπο να καλυφθούν!!!!

Ο κ. Καβακλής αναφέρει ότι «η αποψίλωση των ολοήμερων τμημάτων έγινε για να καλυφθούν κενά στο πρωινό πρόγραμμα με αποφάσεις της διευθύντριας εκπαίδευσης – κάνοντας χρήση του δικαιώματος που δίνει ο νόμος Διαμαντοπούλου για δίμηνες υποχρεωτικές αποσπάσεις για τις «ανάγκες» της υπηρεσίας- χωρίς συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Και όταν εκ των υστέρων ερχόντουσαν για «νομιμοποίηση» στο ΠΥΣΠΕ οι αιρετοί καταψήφισαν αλλά τα διορισμένα μέλη συναινούσαν σε αυτή τη λογική. Και έτσι οι « έκτακτες ανάγκες της υπηρεσίας» γίνονται μόνιμες!!!!!»

Ο αιρετός τονίζει ότι στην πραγματικότητα, με τον τρόπο αυτό καταργείται κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών, μπαίνουν σε καθεστώς μόνιμης ανασφάλειας και «κινητικότητας», και απλώς καλύπτουν κάποια κενά για κάποιο χρονικό διάστημα με ότι αυτό σημαίνει και για την παιδαγωγική αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου.

Ο κ. Καβακλής κλίνει το ενημερωτικό του γράφοντας πως απαιτούμε :

Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών

Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό

Κατάργηση του εγγράφου με αριθμό 137359/Γ1/ 2-9-2015 του Υπουργείου

Κατάργηση του λεγόμενου διευθυντικού δικαιώματος για αυθαίρετες μετακινήσεις».

Καλόγηρος Βασίλειος
news.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

SOS εκπέμπουν τα ολοήμερα τμήματα στην Α Αθήνας!!!

Σε εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής της διάλυσης του δημόσιου σχολείου μόνο στην Α Αθήνας σε 47 σχολεία Ε.Α.Ε.Π. δεν υπάρχει δάσκαλος για τη μελέτη και την προετοιμασία των παιδιών για την επόμενη μέρα, ο βασικός σκοπός υποτίθεται λειτουργίας του θεσμού του ολοήμερου σχολείου.

Από αυτά τα 30 από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν είχαν δάσκαλο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Α Αθήνας έχει 91 σχολεία Ε.Α.Ε.Π.

Στα σχολεία κλασικού προγράμματος υπάρχουν 33 κενά δασκάλων με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ολοήμερα τμήματα υπολειτουργούν είτε μόνο με ειδικότητες, είτε με λιγότερα τμήματα από αυτά που έχουν ανάγκη είτε με σύμπτυξη ωραρίου.

Κι όλα αυτά εφαρμόζοντας η διεύθυνση τα όσα ορίζει στο με αριθμό 137359/Γ1/2-9-2015 έγγραφο του υπουργείου Παιδείας. Κυρίως όμως εξαιτίας των μηδενικών διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών αλλά και του μικρού αριθμού αναπληρωτών σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν 9 κενά δασκάλων σε τάξεις πρωινού προγράμματος και 6 κενά νηπιαγωγών τα οποία δεν μπορούν με κανένα τρόπο να καλυφθούν!!!!

Η αποψίλωση των ολοήμερων τμημάτων έγινε για να καλυφθούν κενά στο πρωινό πρόγραμμα με αποφάσεις της διευθύντριας εκπαίδευσης – κάνοντας χρήση του δικαιώματος που δίνει ο νόμος Διαμαντοπούλου για δίμηνες υποχρεωτικές αποσπάσεις για τις «ανάγκες» της υπηρεσίας- χωρίς συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Και όταν εκ των υστέρων ερχόντουσαν για «νομιμοποίηση» στο ΠΥΣΠΕ οι αιρετοί καταψήφισαν αλλά τα διορισμένα μέλη συναινούσαν σε αυτή τη λογική. Και έτσι οι « έκτακτες ανάγκες της υπηρεσίας» γίνονται μόνιμες!!!!!

Στην πραγματικότητα, με τον τρόπο αυτό καταργείται κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών, μπαίνουν σε καθεστώς μόνιμης ανασφάλειας και «κινητικότητας», και απλώς καλύπτουν κάποια κενά για κάποιο χρονικό διάστημα με ότι αυτό σημαίνει και για την παιδαγωγική αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου.

Απαιτούμε :

Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών

Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό

Κατάργηση του εγγράφου με αριθμό 137359/Γ1/ 2-9-2015 του Υπουργείου

Κατάργηση του λεγόμενου διευθυντικού δικαιώματος για αυθαίρετες μετακινήσεις

Λουκάς Καβακλής

Αιρετός Α Αθήνας

Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις

Τηλ. 6949294781


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...