Home / Featured / ΕΣΠΑ: Κλείνουν μέχρι νεωτέρας τη στρόφιγγα σε 25 δισεκ. ευρώ. Θα επηρεάσει τις μισθοδοσίες εκπαιδευτικών;

ΕΣΠΑ: Κλείνουν μέχρι νεωτέρας τη στρόφιγγα σε 25 δισεκ. ευρώ. Θα επηρεάσει τις μισθοδοσίες εκπαιδευτικών;

Δημοσιεύτηκε: 11:09 πμ Μάρτιος 15th, 2015  


 

espa_15

Στερεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγαλύτερη χρηματοδοτική της πηγή η οικονομία, καθώς η Ελλάδα για άγνωστο χρονικό διάστημα δεν θα έχει πρόσβαση στα κοινοτικά ταμεία, για πρώτη φορά από το 1981.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ατύπως την Αθήνα ότι «παγώνει» η πρόσβαση σε περίπου 25 δισ. ευρώ, επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Σύμφωνα με το Βήμα, από την πρώτη εβδομάδα εκλογής της νέας κυβέρνησης άρχισαν να φτάνουν αρνητικά μηνύματα τα οποία μετέδιδαν ότι οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν σε συστημική βάση τις οργανωτικές δομές του νέου ΕΣΠΑ.

«Πυρήνας» των ενστάσεων είναι μια ήσσονος σημασία λεπτομέρεια. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2011, έπειτα από έλεγχο της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου για λογαριασμό της Κομισιόν, κατεγράφησαν κάποιες οργανωτικές και λειτουργικές αστοχίες στις δομές του ΕΣΠΑ, που παρουσίαζαν αρρυθμίες.

Ωστόσο, έπειτα από διορθώσεις από την ελληνική πλευρά που έφτασαν το 90% των παρατηρήσεων των κοινοτικών υπηρεσιών, το σύστημα του ΕΣΠΑ συνέχισε να δουλεύει με τη γνωστή μορφή του ώς και το 2015 χωρίς ποτέ οι Βρυξέλλες να θέσουν εκ νέου οποιοδήποτε ζήτημα.

Σημειώνεται ότι το θέμα της επιτάχυνσης της χρηματοδότησης της Ελλάδας μέσω του ΕΣΠΑ έθεσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

briefingnews.gr

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ e-mesara.gr

Ένα δημοσίευμα στο σημερινό Βήμα της Κυριακής ανάβει φωτιές και πάλι στον πολύπαθο χώρο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

            Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ατύπως την Αθήνα ότι «παγώνει» η πρόσβαση σε περίπου 25 δισ. ευρώ, επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Συνάδελφοι,

            Στο λίγο χρόνο που είχα να το ψάξω και για να απαντήσω στα αγωνιώδη μηνύματά σας, βρήκα ότι:

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε εξονυχιστικός έλεγχος όλων των προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας.

Οι πληροφορίες που συγκέντρωσα λένε ότι οι υπηρεσίας πήραν άριστα στον έλεγχο.

Οπότε, δε βλέπω λόγο να μπλοκάρει η μισθοδοσία των συναδέλφων αναπληρωτών…

Ζ. Κ.

e-mesara.gr

Διαψεύδει ο Σταθάκης πάγωμα του ΕΣΠΑ

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα για πάγωμα του ΕΣΠΑ διέψευσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter o υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Το δημοσίευμα του Βήματος για δήθεν πάγωμα του ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο ανακριβές, αλλά εντελώς εκτός θέματος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μεγαλύτερη χρηματοδοτική πηγή της ελληνικής οικονομίας στερεύει, καθώς η Ελλάδα για άγνωστο χρονικό διάστημα δεν θα έχει πρόσβαση στα κοινοτικά ταμεία, για πρώτη φορά από το 1981.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ατύπως την Αθήνα ότι «παγώνει» η πρόσβαση σε περίπου 25 δισ. ευρώ, επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...