Home / HEADER-NEWS / Επαναπρόσληψη και των καθηγητών σε διαθεσιμότητα που δεν είχαν κάνει αιτήσεις μετάταξης στις ανακοινώσεις του ΑΣΕΠ

Επαναπρόσληψη και των καθηγητών σε διαθεσιμότητα που δεν είχαν κάνει αιτήσεις μετάταξης στις ανακοινώσεις του ΑΣΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 10:40 πμ Μάρτιος 13th, 2015  


kotsifakis

Την επαναπρόσληψη και των καθηγητών σε διαθεσιμότητα που δεν είχαν κάνει αιτήσεις μετάταξης στις ανακοινώσεις του ΑΣΕΠ, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Τσουκαλάς, στη σημερινή συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα.

Μεταξύ των καθηγητών που δεν είχαν κάνει αίτηση ήταν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, ο οποίος με επιστολή στον τότε υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο δήλωσε:

Α. Δεν θα κάνω αίτηση για μετάταξη , όσο θα παραμένουν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα χωρίς θέση και θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης.

Β. Εγώ, θα είμαι ο τελευταίος ανάμεσά τους που θα καταλάβει θέση.

Γ. Δεν ζητάω κάποια εξαίρεση και δεν καλύπτομαι πίσω από τη συνδικαλιστική μου ιδιότητα, αλλά θέλω να γνωρίζετε κύριε Υπουργέ ότι, αν απολύσετε έστω και έναν εκπαιδευτικό, αυτός θα είναι ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και θα έχετε και την ευθύνη αυτής της πράξης, αλλά και την κατακραυγή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ειδικότερα ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Τσουκαλάς, ανακοίνωσε τα παρακάτω στη σημερινή συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα:

α) Την ερχόμενη Τρίτη θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο που αφορά στην αποκατάσταση των διαθεσίμων-απολυμένων, ενώ περί το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα τεθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και στις αρχές Απριλίου θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

β) Στο παραπάνω νομοσχέδιο εκτός από τις γενικές διατάξεις, θα υπάρχει και ειδικό άρθρο που θα αφορά στην επανασύσταση όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών, καθώς και των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν με το άρ. 82 του ν. 4172/2013. Οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν στις οργανικές θέσεις με τον ίδιο βαθμό και Μ.Κ. που κατείχαν.

γ) Με την ψήφιση και τη δημοσίευση του νομοσχεδίου, όλοι οι εκπαιδευτικοί θα επανέλθουν ως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στο υπουργείο Παιδείας, συμπεριλαμβανομένων και των συναδέλφων που δεν είχαν κάνει αιτήσεις στις ανακοινώσεις του ΑΣΕΠ. Η ακριβής διαδικασία για την επανατοποθέτηση σε οργανικές θέσεις θα γίνει υπό την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

δ) Σε αυτό το νομοσχέδιο δεν προβλέπεται αναδρομική καταβολή του 75% για τους συναδέλφους που έχει γίνει διακοπή της μισθοδοσίας τους, ούτε το 25% για τους υπολοίπους. Επίσης δεν προβλέπεται η δυνατότητα επιστροφής για τους συναδέλφους που έχουν συνταξιοδοτηθεί.

ε) Η επαναφορά των Τομέων και ειδικοτήτων των μαθητών, θα γίνει με το πρώτο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

ΠΗΓΗ https://www.esos.gr/arthra/37396/epanaproslamvanetai-o-proedros-tis-olme

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποτελέσματα από τη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα με το Γενικό Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Εγκύκλιος – Σχετικά με την επαναπρόσληψη απολυμένων και διαθέσιμων του Δημοσίου

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...