Home / HEADER-NEWS / Ενιαία σχέση εργασίας σε όλο το Δημόσιο για τους μόνιμους υπαλλήλους

Ενιαία σχέση εργασίας σε όλο το Δημόσιο για τους μόνιμους υπαλλήλους

Δημοσιεύτηκε: 5:49 μμ Μάρτιος 11th, 2015  


ERGASIA

Τη μετατροπή των θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) σε θέσεις μόνιμου προσωπικού προωθεί με νομοθετική ρύθμιση το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η καθιέρωση μιας ενιαίας σχέσης εργασίας σε όλο το Δημόσιο για μόνιμους υπαλλήλους εξυπηρετεί το κυβερνητικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης. Στόχος είναι να υπάρχει ευελιξία κατά την ένταξη στο νέο καθεστώς κινητικότητας, το οποίο, όπως λένε από το υπουργείο, δεν θα συνδέεται επ’ ουδενί με απολύσεις.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ», με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν απρόσκοπτα, στο πλαίσιο της κινητικότητας, να μετακινηθούν υπαλλήλοι ΙΔΑΧ σε μια αντίστοιχη θέση υπαλλήλου με σχέση εργασίας μόνιμου προσωπικού, κάτι που πριν δεν ήταν εφικτό.

Η ρύθμιση αφορά υπαλλήλους ΙΔΑΧ, που υπηρετούν αποκλειστικά στον «στενό» δημόσιο τομέα (ΟΤΑ, Νομικά Προσωπα Δημοσίου Δικαίου και δικαστικούς υπαλλήλους).

Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης όχι μόνο δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αλλά εξοικονομεί πόρους.

Πηγη: ΤΟ ΒΗΜΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...