Home / HEADER-NEWS / Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα Λάρισας – Η «Τιμή», τιμή δεν έχει!!!

Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα Λάρισας – Η «Τιμή», τιμή δεν έχει!!!

Δημοσιεύτηκε: 8:10 μμ Μάρτιος 25th, 2015  


diathesimotita

Η  «Τιμή» τιμή δεν έχει.

Tον Ιούλιο του 2013 η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισε 2.500 εκπαιδευτικοί να χάσουμε τη δουλειά μας και 20.000 μαθητές τις σπουδές τους, για να σωθεί η χώρα.

Εκτός από τον αυτονόητο δρόμο του αγώνα, στραφήκαμε και στη δικαιοσύνη. Επιλέξαμε στην αίτηση ακύρωσης του μνημονιακού νόμου της διαθεσιμότητας να μας εκπροσωπήσει ο κ.Κατρούγκαλο. Η επιλογή στηρίχθηκε σε πληροφορίες για έναν άριστο συνταγματολόγο, ενώ παράλληλα αποτέλεσε και την πιο οικονομική προσφορά. Η επαφή με τον κ.Κατρούγκαλο έδειξε έναν έντιμο και ακέραιο χαρακτήρα. Ειδικά όταν ενόψει της επικείμενης απόλυσης τον Μάρτιο του 2014, επιμέναμε για ατομική προσφυγή σε ασφαλιστικά μέτρα, ο κ.Κατρούγκαλος μας απέτρεψε παρά το οικονομικό όφελος που θα είχε. Από το καλοκαίρι του2014 και μετά ενημερωθήκαμε πως  η εκπροσώπησή μας ανατέθηκε σε άλλο δικηγόρο

Δηλώνουμε δημόσια, επώνυμα και υπεύθυνα ότι ουδέποτε υπογράψαμε συμβόλαιο  για την επιστροφή στη δουλειά μας .

Αυτοί που βάλουν κατά του κ.Κατρούγκαλου και συκοφαντούν εργαζόμενους οτι ζητούν το δίκιο τους με οικονομικά  συμβόλαια, αποδεικνύουν την αναξιοπιστία την αφερεγγυότητά τους και τους απώτερους σκοπούς τους : τις απολύσεις και την παράδοση των μαθητών στους ιδιώτες. Αυτό το παραλήρημα ανυπόστατων συκοφαντιών από πολιτικά πρόσωπα και όσους τα αναπαράγουν στοχεύουν στην καθυστέρηση του νομοσχεδίου το οποίο αποκαθιστά κοινωνικές αδικίες σε βάρος εργαζομένων και μαθητών.

Εκτός από τους προφανείς αποδέκτες, για άλλη μια φορά εργαζόμενοι που βρίσκονται στο δρόμο για 20 μήνες εμπαίζονται και απαξιώνονται. Η Ν.Δ δια του εκπροσώπου της δήλωσε πως οι διαθέσιμοι- απολυμένοι αποτελούν «ημετέρους» της κυβέρνησης, ενώ η δικιά τους πρόθεση ήταν να προσλάβουν άλλους «άξιους».

Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στη φτώχεια και την ανεργία, αυτοί που καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα, αυτοί που διασύρουν και διαπομπεύουν τους εργαζόμενους , αυτοί  που κληρονόμησαν την υπουργική καρέκλα, αυτοί που γκρεμίζουν,   μιλούν για ηθικούς και άξιους χαρακτήρες.

Ιστορικά άξιοι λογίζονται αυτοί που χτίζουν και πορεύονται με το λαό .

Εμείς, οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα δεν χαρίζουμε τα δικαιώματά μας σε κανένα. Ο αγώνας μας συνεχίζεται στο δρόμο μακριά από  χρηματικές συναλλαγές και ρουσφέτια. Άλλωστε, η δικαίωση των εργαζομένων, η επιστροφή μας στα σχολεία είναι για μας θέμα «τιμής» και  δεν κοστολογείται με κανένα ποσοστό επί οποιουδήποτε ποσού. Η «τιμή» τιμή δεν έχει.

Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα :

Αρσενοπούλου Πολυάνθη,  Ζιούνα Χρυσούλα,  Κοκκάρα Άννα, Παραπανήσιου Ευθυμία, Χατζής Γιώργος .


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...