Home / Featured / Εκπαιδευτικοί εξουθενωμένοι και υποτιμημένοι, όμως με αγάπη για τη δουλειά τους

Εκπαιδευτικοί εξουθενωμένοι και υποτιμημένοι, όμως με αγάπη για τη δουλειά τους

Δημοσιεύτηκε: 6:53 μμ Μάρτιος 13th, 2015  


mathitesdaskala

Τhe Guardian: εκπαιδευτικοί εξουθενωμένοι και υποτιμημένοι, όμως με αγάπη για τη δουλειά τους

Οι εκπαιδευτικοί αν και εξουθενωμένοι και υποτιμημένοι , είναι ακόμη αφιερωμένοι στην εκπαίδευση , όπως υποδεικνύει έρευνα (Guardian teacher network). To 82/% δηλώνει ότι ο φόρτος εργασίας είναι ανυπόφορος και το 97% πιστεύουν σε ένα σχολείο που ενθαρρύνει την αγάπη για τη μάθηση

Περισσότεροι από τους μισούς εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στην έρευνα δεν αισθάνονται ικανοποιημένοι στο χώρο εργασίας, ενώ μόλις τέσσερις στους 10 είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους.

Μετάφραση: Παντέρας Νίκος

www.fresheducation.gr

Περισσότεροι από 5.000 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.500 από τις Ακαδημίες και τα ελεύθερα σχολεία. Ο σκοπός ης έρευνας ήταν να διαπιστώσει   πόσο ευχαριστημένοι είναι οι εκπαιδευτικοί από την εργασία τους , καθώς και τις αιτίες της δυσαρέσκειας ή της ικανοποίησης τους .

Το εντυπωσιακό ποσοστό του 82 % των εκπαιδευτικών δήλωσε ότι ο φόρτος εργασίας τους έχει γίνει ανυπόφορος και σχεδόν όλοι είπαν ότι αυτός έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το Ofsted (Office for Standards in Education) συνέβαλε στην αύξηση αυτής της πίεσης στα σχολεία .Ένας δάσκαλος έγραψε : « Είμαι ευχαριστημένος που δουλεύω σκληρά , αλλά το τρέχον επίπεδο οι απαιτήσεις στο σχολείο δε βοηθούν να ακολουθήσω σωστές   επαγγελματικές επιλογές, σχετικές με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ να διδάξω, γιατί το περιβάλλον είναι πολύ αγχωτικό. Οι πιο ευτυχισμένες στιγμές στην καριέρα μου ήταν όταν εγώ είχα κάποιο έλεγχο στις απαιτήσεις της δουλειάς μου.

” Άλλοι παραπονούνταν για την πολιτική παρέμβαση στην εκπαίδευση (δηλαδή το Ofsted) που προκάλεσε σοκ, και λειτούργησε πολύ τιμωρητικά.

Σχεδόν ένας στους πέντε καθηγητές δήλωσαν ότι νομίζουν ότι έχουν κάνει λάθος επιλογή επαγγέλματος..

Ένας δάσκαλος δήλωσε με απλά λόγια : « Όσο περισσότερο διδάσκω τόσο περισσότερο βρίσκομαι πιο κοντά στη συνταξιοδότηση».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...