Home / HEADER-NEWS / Εγκύκλιος για τις προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο

Εγκύκλιος για τις προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: 6:08 μμ Μάρτιος 11th, 2015  


panelladikes
Μετά από αλλεπάλληλα ερωτήματα σχολείων και διευθυντών εκπαίδευσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει για το πως θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις στα Ημερήσια και Εσπερινά Λύκεια.

Η εγκύκλιος σπεύδει να ενημερώσει τη σχολική κοινότητα για τις αλλαγές που θα γίνουν από εφέτος στο Λύκειο καθώς το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα περιλαμβάνει και τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν αναμένεται πριν από το τέλος Μαρτίου. Ο σχολικός προγραμματισμός ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να είναι ενήμεροι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει τις αλλαγές που έχουν ήδη ανακοινωθεί σε επίπεδο εξαγγελίας για τις προαγωγικές εξετάσεις των Λυκείων και κωδικοποιημένα είναι οι εξής:

  • Τα θέματα των εξετάσεων Μαΐου – Ιουνίου 2015 για την Α΄ και Β΄ Λυκείου και τις τρεις τάξεις του Εσπερινού επιλέγονται από τους διδάσκοντες ανά μάθημα. Καταργείται η υποχρεωτική επιλογή από την Τράπεζα θεμάτων.
  • Ορίζεται Γενικός Μέσος Όρος το 9,5 για την προαγωγή των μαθητών Α΄ και Β΄ Λυκείου και των τριών τάξεων των Εσπερινών.
  • Ορίζεται η ποσότητα της εξεταστέας ύλης. Δεν μπορεί να είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας.
  • Ο βαθμός προαγωγής από τις δυο πρώτες τάξεις του Λυκείου δεν θα υπολογιστεί για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ρύθμιση θα εφαρμοστεί αναδρομικά και για τους μαθητές της περυσινής Α΄ Λυκείου που ήταν οι πρώτοι που εξετάστηκαν σε θέματα επιλεγμένα από την Τράπεζα Θεμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...