Home / HEADER-NEWS / Δεν προλαβαίνουν τις προθεσμίες για την κρίση των στελεχών στην εκπαίδευση

Δεν προλαβαίνουν τις προθεσμίες για την κρίση των στελεχών στην εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 10:43 μμ Μάρτιος 4th, 2015  


19_0
Συντάκτης:

Στις 452 έφτασαν οι αιτήσεις εκπαιδευτικών που κατατέθηκαν στην αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας για τις 13 θέσεις περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης! Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε την περασμένη Παρασκευή και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα επιλεγούν μετά από κρίση οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης. Μετά από αυτές τις κρίσεις-επιλογές, σειρά έχουν οι κρίσεις-επιλογές των εκατοντάδων προϊσταμένων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των σχολικών συμβούλων και αμέσως μετά ακολουθούν οι κρίσεις για περίπου 13.000 θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων σχολικών μονάδων όλων των τύπων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, σχετικά με την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης (εκτός των περιφερειακών διευθυντών, για την κρίση-επιλογή των οποίων έχει ξεκινήσει η διαδικασία), «το υπουργείο προβληματίζεται για τον τρόπο επιλογής και θα συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς φορείς το θέμα». Δεν είναι έτοιμος, είπε, αυτή τη στιγμή να εξαγγείλει κάτι. Πολύ έγκαιρα, όμως, πριν από τον Ιούνιο, θα υπάρχει ένα πλαίσιο διαβούλευσης. Αρα κρίσεις θα γίνουν τον Ιούνιο.

Λήξη θητείας

Ωστόσο, η θητεία όλων των στελεχών εκπαίδευσης (σχολικών συμβούλων, διευθυντών εκπαίδευσης, διευθυντών σχολείων), σύμφωνα με τον Ν. 3848/10 λήγει στις 31/7/2015. Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο, τον Ιανουάριο έπρεπε να έχει βγει προκήρυξη για την επιλογή των σχολικών συμβούλων πρώτα, ύστερα των διευθυντών Εκπαίδευσης και μετά των διευθυντών σχολείων.

Με αυτό ως δεδομένο, όπως επισημαίνει ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δ. Μπράτης, αν οι κρίσεις ξεκινήσουν τον Ιούνιο -όπως δήλωσε ο υπουργός- είναι προφανές ότι πριν από την έναρξη του σχολικού έτους ούτε οι σχολικοί σύμβουλοι δεν θα έχουν προλάβει να επιλεγούν, αφού (για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία) απαιτείται τουλάχιστον ένα εξάμηνο (υποβολή αιτήσεων, έλεγχος δικαιολογητικών, μοριοδότηση, ενστάσεις κ.λπ.). Παράλληλα, για να γίνουν οι κρίσεις των διευθυντών σχολικών μονάδων, θα πρέπει πρώτα να γίνουν οι κρίσεις των διευθυντών Εκπαίδευσης, αφού οι διευθυντές Εκπαίδευσης προεδρεύουν στα συμβούλια επιλογής που κρίνουν τους υποψήφιους διευθυντές σχολικών μονάδων.

Συμπερασματικά, είναι πολύ πιθανό να μην προλάβει το υπουργείο Παιδείας να κάνει επιλογή στελεχών πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους και εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε παράταση της θητείας των ήδη….

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

https://www.efsyn.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...