Home / HEADER-NEWS / Δελτίο επικοινωνίας Νο1- Ε.Α.Κ. ΑΠΥΣΠΕ Δυτ. Ελλάδος

Δελτίο επικοινωνίας Νο1- Ε.Α.Κ. ΑΠΥΣΠΕ Δυτ. Ελλάδος

Δημοσιεύτηκε: 1:38 μμ Μάρτιος 13th, 2015  


letter

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Νο1

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Ως μέλη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, μετά την επίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΑΙΠΘ της συγκρότησης των υπηρεσιακών συμβουλίων και την ανάληψη των καθηκόντων του από τον εκπρόσωπό μας, Μανόλη Κυπραίο (6978546454), ως αιρετό στο ΑΠΥΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας, αισθανόμαστε την ανάγκη, να επικοινωνήσουμε με τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη σας και να σας καλέσουμε στους νέους αγώνες για ένα δημοκρατικό σχολείο χωρίς αποκλεισμούς για τους μαθητές και σε ένα πλαίσιο παιδαγωγικής αυτονομίας για τους εκπαιδευτικούς, κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια.

Οι δεσμεύσεις μας :

• Άμεσος έλεγχος στη λειτουργία του αιρετού από το συνδικαλιστικό κίνημα. Ο αιρετός υλοποιεί τις αποφάσεις των συλλόγων και των γενικών συνελεύσεών τους και δεν αποτελεί το «μακρύ χέρι» της διοίκησης.

• Λειτουργία με άμεση ανακλητότητα, με την απαιτούμενη περιοδικότητα (κάποιοι συνδικαλιστές τείνουν να κάνουν τη θέση του αιρετού προσωποπαγή).

• Εκπροσώπηση σε μία μόνο θέση.

Θεωρούμε συνδικαλιστικά ορθό να μην κατέχει κάποιος και τη θέση του αιρετού και τη θέση στο ΔΣ του συλλόγου. Το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών, η αγωνιστική συσπείρωση στους συλλόγους μας και η ανάπτυξη των κοινωνικών και εκπαιδευτικών αγώνων μπορούν να ανοίξουν έναν άλλο δρόμο που θα οδηγήσει σε νίκες για το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Υ.Γ. Επειδή το χρώμα της θεωρίας είναι γκρίζο, ενώ το δέντρο της ζωής πράσινο η ΕΑΚ ΑΠΥΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας πρωτοτυπεί και κάνει τα λόγια πράξη : Σας γνωστοποιεί την παραίτηση του Μαν. Κυπραίου από τη θέση του αντιπροέδρου του συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Πάτρας.

Επίσης θα μοιραστεί τη 2ετή θητεία στο ΑΠΥΣΠΕ με συνυποψήφιο από την Ηλεία, από ένα έτος ο καθένας.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΥΣΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...