Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 23:56


Home / Featured / Άγριο bullying σε βάρος εκπαιδευτικού

Άγριο bullying σε βάρος εκπαιδευτικού

Δημοσιεύτηκε: 12:39 μμ Μάρτιος 9th, 2015  


ΔΤ-ΟΛΤΕΕ-026_-Άγριο-bullying-σε-βάρος-εκπαιδευτικού-470x260

Αθήνα, 9-3-2015

Αριθμ. Δ.Τ.: 026

Άγριο bullying σε βάρος εκπαιδευτικού

 

Απελπισμένος εκπαιδευτικός κατέφυγε στην Ομοσπονδία μας για να καταγγείλει Οργουελικές καταστάσεις στο Εργαστηριακό Κέντρο Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής.

Γύρω – γύρω όλοι, «Διευθυντές» κάθε λογής, που χτυπούν «παλαμάκια» ανταλλάσοντας μεταξύ τους έγγραφα και απευθύνοντας «ερωτήματα» στο Υπουργείο.

Στη μέση ο «Μανώλης», ο στοχοποιημένος εκπαιδευτικός.

Η Διευθύντρια του Ι.Ε.Κ. χρειάζεται ένα εργαστήριο πληροφορικής και κάποιον για διοικητική εργασία.

Ο Διευθυντής του Ε.Κ. μαζεύει μια αρμαθιά αναρμόδιους, όλους «Διευθυντές», οι οποίοι εκδίδουν «Κοινή Απόφαση» με την οποία παραχωρεί (χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα) το εργαστήριο στο Δ.Ι.Ε.Κ. Το κενό διοικητικού στο Ι.Ε.Κ. παραμένει.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. ορίζει τον «Μανώλη» Υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου για τις ώρες λειτουργίας του Δ.Ι.Ε.Κ. Παρά τα οριζόμενα στην Υπουργική Απόφαση, ο «Μανώλης» δεν απαλλάσσεται ούτε μια μέρα από το πρωϊνό του ωράριο, αλλά υποχρεώνεται να εργασθεί σε δύο συνεχόμενες βάρδιες, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 18:00, συνεχώς και καθημερινά. Επιπλέον, του επισημαίνεται ότι δεν θα πληρωθεί για καμία υπερωριακή του εργασία, η οποία όμως του επιβάλλεται και μάλιστα σε καθημερινή βάση, με ένα ακόμη πλήρες ωράριο !

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

Κατά την απογευματινή του διπλοβάρδια, ο «Μανώλης» είναι αποκλεισμένος από το γραφείο και τους χώρους εξυπηρέτησης του εκπαιδευτικού προσωπικού του Εργαστηριακού Κέντρου (του οποίου είναι … «Υπεύθυνος» κατά τις ώρες αυτές) !! Ο Διευθυντής του Ε.Κ. δεν του παραδίδει τα κλειδιά από το γραφείο, τις τουαλέτες καθηγητών, κλπ. Να πάει να κάνει το γραμματέα στο Ι.Ε.Κ. …

Ο «Μανώλης» δεν μπορεί να εργασθεί για το έργο που ορίστηκε υπεύθυνος.

Ο «Μανώλης» δεν μπορεί να πάει στο Ι.Ε.Κ. χωρίς εντολή προϊσταμένου του.

Ο «Μανώλης» δεν μπορεί να αποχωρήσει από το χώρο γιατί αυτό θα στοιχειοθετούσε αδικαιολόγητη απουσία από την υπηρεσία ή άρνηση εκτέλεσης εντολής ανωτέρου.

Ο «Μανώλης» κάθεται μόνος σε ένα παγκάκι στο χώρο συγκέντρωσης και προσευχής του σχολείου ή περιπλανάται στους διαδρόμους μέχρι τη λήξη και του δεύτερου ωραρίου του.

Ο «Μανώλης» δεν θα πληρωθεί για το «καψόνι» που υφίσταται καθημερινά.

Ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. έχει ένα κενό 5 ωρών σε θεωρητικά μαθήματα. Ποιόν θα διαθέσει οΔιευθυντής Δ.Ε. για την κάλυψη του κενού; Μα φυσικά, τον …«Μανώλη» !! Αν και (με βάση το Νόμο) δεν μπορεί να διατεθεί στέλεχος του Ε.Κ. σε ΕΠΑ.Λ.!! Μόλις «προσγειώνεται» ο «Μανώλης» στο ΕΠΑ.Λ., ο Διευθυντής του αναθέτει και …πλήρη εξωδιδακτικά καθήκοντα (εφημερίες, υπεύθυνος τμήματος, κλπ) !!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο «Μανώλης» απελπίστηκε, ο «Μανώλης» θύμωσε !

Ο «Μανώλης» αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημά του !

Ο «Μανώλης» κατήγγειλε στην Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. ενυπόγραφα και με στοιχεία το άγριο bullying που υφίσταται. Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., αφού μελέτησε τα στοιχεία, απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας την με αρ. πρωτ. 55/6-3-2015 πολυσέλιδη επιστολή με συνημμένα, ζητώντας τη διενέργεια ελέγχου, την απόδοση ευθυνών και την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας και του θιγόμενου συναδέλφου (βλ. https://www.oltee.gr/?p=4063).

Με αφορμή τα παραπάνω, η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

καταγγέλλει

τις προδήλως παράνομες, αδιανόητες και απαράδεκτες συμπεριφορές της Διοίκησης σε βάρος στοχοποιημένων συναδέλφων και

καλεί

τους εκπαιδευτικούς να μη λυγίζουν κάτω από τις αυθαίρετες πρακτικές της Διοίκησης και να απευθύνονται στα συνδικαλιστικά τους όργανα προκειμένου να προστατευθούν.

Δύναμή μας η διαφάνεια, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη!

Κανείς στο σκοτάδι ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ !

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

https://www.oltee.gr/?p=4070


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...