Home / HEADER-NEWS / Αίτημα Συλλόγου Π.Ε “Αριστοτέλης” στον Αν. Υπουργό για αυτόματη ισοτιμία τίτλων Ακαδημιών

Αίτημα Συλλόγου Π.Ε “Αριστοτέλης” στον Αν. Υπουργό για αυτόματη ισοτιμία τίτλων Ακαδημιών

Δημοσιεύτηκε: 10:24 πμ Μάρτιος 17th, 2015  


pearistotelis

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ‘’Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ’’

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ Τ.Κ. 63100 Site: www.sechal.gr email: sechalpe@gmail.com Fax : 2399020043

 

Πολύγυρος  12/03/2015

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 26

ΠΡΟΣ: ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ          

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

από το 1985, οπότε και συστάθηκαν τα Παιδαγωγικά Τμήματα προς αντικατάσταση των ιστορικών Ακαδημιών, ο εκπαιδευτικός κόσμος βιώνει μια παράδοξη μα και συνάμα αντιφατική διχοτόμηση εκ μέρους της πολιτείας, μιας και το εκπαιδευτικό σύστημα βασίζεται και υπηρετείται από τους συναδέλφους τόσο των Ακαδημιών, όσο και των Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Η αρχή της ισοτιμίας και της ισονομίας υπονομεύεται συστηματικά για δεκαετίες από την Πολιτεία, το Υπουργείο Παιδείας και τα Παιδαγωγικά Τμήματα, άλλοτε με προσφερόμενα προγράμματα εξομοίωσης που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικούς της μάχιμης διδακτικής πραγματικότητας με προϋπηρεσία δεκαετίας και άνω ως μαθητευόμενους παιδαγωγούς υπό κρίση και άλλοτε με τον αποκλεισμό τους από υπηρεσιακές εξελίξεις και περαιτέρω πρόσκτηση εκπαιδευτικών τίτλων. Είναι, δε, χαρακτηριστικό πως μέλη του Συλλόγου μας, καλούνται να ταξιδεύουν, σε μια περίοδο που το ατομικό τους εισόδημα μειώθηκε έως και 40% με τις οικονομικές πολιτικές της τελευταίας πενταετίας, έως τα Ιωάννινα προκειμένου να παρακολουθήσουν πρόγραμμα εξομοίωσης. Είναι προφανές, ωστόσο, πως οι συνάδελφοι αυτοί, έχουν κριθεί και επανακριθεί για την παιδαγωγική και διδακτική τους δεινότητα, στο πραγματικά, στο ρεαλιστικό πεδίο της σχολικής τάξης.

Με την παρούσα, Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε να αναγνωρίσετε, την ισοτιμία και ισονομία μεταξύ των εκπαιδευτικών, αναγνωρίζοντας με μια μόνο νομοθετική ρύθμιση την πλήρη ισοτιμία των διαφορετικών τίτλων σπουδών των Ακαδημιών και των Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Καμία άλλη λύση δεν φαντάζει ρεαλιστικότερη, από αυτή που έχει κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες στη σχολική ζωή.

Σας καλούμε να δώσετε ένα τέλος στην ταλαιπωρία και την αγωνία χιλιάδων συναδέλφων που το Ελληνικό κράτος έως σήμερα κρατούσε όμηρους για δεκαετίες.

 

Ο Πρόεδρος

Σακκάς Γρηγόρης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...