Home / Featured / Οι 300 μόνιμοι διορισμοί για το 2015 δεν εγκρίθηκαν ποτέ από την αρμόδια επιτροπή

Οι 300 μόνιμοι διορισμοί για το 2015 δεν εγκρίθηκαν ποτέ από την αρμόδια επιτροπή

Δημοσιεύτηκε: 9:37 μμ Μάρτιος 26th, 2015  


kourakis14013610661409846958

«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας πω ότι από την ενημέρωση που είχαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες το μόνο αίτημα που είχε υποβληθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία αφορούσε τριακόσιες μόνο θέσεις εκπαιδευτικών και στο οποίο δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από την αρμόδια Επιτροπή που εγκρίνει τα θέματα αυτά, όπως προβλέπεται από την πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006. Από τη σχετική υπηρεσιακή ενημέρωση που είχαμε από το Υπουργείο προέκυψε ότι το αίτημα αυτό υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2014 και δεν απαντήθηκε ποτέ».

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης όσον αφορά τις θέσεις που ζητήθηκαν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι οι προσλήψεις των αναπληρωτών μέχρι και τις 23 Μαρτίου ανέρχονται σε έντεκα χιλιάδες εννιακόσιες δεκατέσσερις προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωράριο με πιστώσεις από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι «με βάση τα γνωστά δημοσιονομικά δεδομένα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες για τους μαθητές και να προγραμματίσουμε τις παρεμβάσεις μας για το νέο σχολικό έτος, ώστε του χρόνου να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα».

news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι θα κάνει το Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των κενών το 2015 και τη νέα σχολική χρονιά

Κουράκης – Εργαζόμαστε σε τρία επίπεδα για να λύσουμε το θέμα των ελλείψεων εκπαιδευτικών

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...