Home / HEADER-NEWS / Το Υπουργείο διαψεύδει την ανακοίνωση περί εξετάσεων στα Π.Π.Σ. Επίθεση ΟΝΝΕΔ στον Υπουργό

Το Υπουργείο διαψεύδει την ανακοίνωση περί εξετάσεων στα Π.Π.Σ. Επίθεση ΟΝΝΕΔ στον Υπουργό

Δημοσιεύτηκε: 12:50 μμ Φεβρουάριος 21st, 2015  


piramatika

ΝΕΟ – Ο κύριος Δ. Ζέρβας, Διευθυντής του γραφείου του υπουργού Παιδείας, διαψεύδει στην alfavita.gr την ανακοίνωση περί Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων της κας Παπατσίμπα αναφορικά με την μη κατάργηση των εξετάσεων, κατά τα λοιπά ισχύει το επίσημο δελτίο του ΥΠΟΠΑΙΘ.


Το alfavita.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων Λ.Παπατσίμπα για το ζήτημα των εξετάσεων στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Όπως αναφέρει η κ. Λ.Παπατσίμπα, σε συνάντηση που είχαν την Δευτέρα με τον Διευθυντή του Γραφείου του υπουργού Παιδείας Δ.Ζέρβα, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και ότι ισχύουν οι προγραμματικές δηλώσεις.

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει στην Βουλή ότι οι εξετάσεις θα δώθούν για την είσοδο στα πειραματικά σχολεία κανονικά φέτος, για τελευταία φορά, ενώ ο αναπληρωτής του κ. Κουράκης, μία ημέρα μετά, δήλωνε ότι οι εξετάσεις θα καταργηθούν από φέτος.

Ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Παιδείας Δ. Ζέρβας δήλωσε επίσης στην Λ.Παπατσίμπα ότι είναι εναντίον των εξετάσεων στα πειραματικά σχολεία αλλά κατανοεί την αναστάτωση που δημιουργήθηκε.

Η κ. Λ.Παπατσίμπα τόνισε στο alfavita.gr πως ότι αλλαγές, γίνουν πρέπει να γίνουν μέσω διαλόγου και να είναι επιστημονικά βασισμένες και τεκμηριωμένες. Η ΕΛΜΕ  διαθέτει επιστημονικές έρευνες για το ζήτημα, ενώ σκοπεύει να διοργανώσει μια ημερίδα για το θέμα των προτύπων-πειραματικών.

Το alfavita.gr, προσπαθεί από το πρωί να επικοινωνήσει με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη, τον κ. Χρήστο Πιλάλη  και την υπεύθυνη του τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Καλαμαρά, αλλά δεν βρίσκουμε κανέναν για να δωθούν διευκρινίσεις.

H ΟΝΝΕΔ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

Μετά τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που επιτέθηκαν κατά του Υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά με αφορμή τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία σειρά είχε η ΟΝΝΕΔ που με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι δηλώσεις και οι πρωτοβουλίες του υπουργού Παιδείας, κ. Μπαλτά, προκαλούν την οργή ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

«Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλτάς χαρακτήρισε τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ως «χιτλερικό εγχείρημα» ενώ καταφέρθηκε και κατά όσων αριστεύουν στην ακαδημαϊκή τους πορεία. Προτίμησε να ξεκινήσει τη θητεία του απαξιώνοντας τη λειτουργία ενός ιστορικού και αποτελεσματικού θεσμού. Προτίμησε να υποβαθμίσει και να υπονομεύσει τα θετικά στοιχεία του εκπαιδευτικού συστήματος» τονίζει η ΟΝΝΕΔ.
Παράλληλα τονίζει ότι τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία υπήρξαν πυλώνας της Παιδείας για δεκαετίες. Αναβάθμισαν την εκπαίδευση και προσέφεραν χρήσιμους ανθρώπους στην κοινωνία και στην πατρίδα. Δεν είναι αυτοσκοπός η αριστεία αλλά το μέσο και η ευκαιρία για την εξέλιξη και την ανάπτυξη της προσωπικότητας, ιδίως για τα νέα παιδιά με οικονομικές δυσκολίες όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν.

«αἰὲν ἀριστεύειν καὶ ὑπείροχον ἔμμεναι ἄλλων»

«Οι νέες λογικές του Υπ. Παιδείας βρίσκονται σε ευθεία αναντιστοιχία με αυτά που θέλει και μπορεί να καταφέρει η ελληνική κοινωνία. Εκπτώσεις στην Παιδεία δεν χωρούν. Θα είμαστε απέναντι από κάθε μείωση του αριθμού των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων. Ούτε ένα σχολείο κλειστό. Τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία πρέπει να ενισχυθούν και να λειτουργήσουν σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο» κλείνει η ΟΝΝΕΔ.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας ακραίος και άκαιρος ιδεολογικός πόλεμος για την αριστεία

Καταιγισμός ερωτήσεων στη Βουλή για τα Πρότυπα Πειραματικά

Δηλώσεις Θέμη Κοτσιφάκη για τα Πρότυπα Πειραματικά

Αποδέχθηκε ο Υπ. Παιδείας την παραίτηση των μελών Δ.Ε.Π.Π.Σ. – Δήλωση Σταυρούλας Ξουλίδου (ΑΝΕΛ)

Όλο το χρονικό της παραίτησης των μελών της Δ.Ε.Π.Π.Σ. – Τι ειπώθηκε μεταξύ μελών και υπουργού


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...