Home / HEADER-NEWS / Υπό επεξεργασία το πρώτο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Υπό επεξεργασία το πρώτο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 1:21 μμ Φεβρουάριος 27th, 2015  


vouli

Επιστροφή των διαθέσιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία

Στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα περιλαμβάνεται η ρύθμιση για την επανασύσταση των οργανικών θέσεων των 50 καταργημένων ειδικοτήτων και η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα σε αυτές. Η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου θα γίνει σε 1,5 με 2 μήνες από τη Βουλή.Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικές ειδήσεις που βγήκαν για τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς από τη συνάντηση της ΟΛΜΕ και αντιπροσωπείας τους με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου δόθηκαν οι ακόλουθες απαντήσεις για τα θέματα του έθεσαν οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα:

1. Γίνεται προσπάθεια με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της επαναφοράς της μισθοδοσίας των 85 συναδέλφων μας.

2. Στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας (πολυνομοσχέδιο) θα περιλαμβάνεται ρύθμιση που θα αφορά την επανασύσταση των οργανικών θέσεων των 50 καταργημένων ειδικοτήτων και τη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών -που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα- σε αυτές. Με το ίδιο νομοσχέδιο θα επανέλθουν και οι Τομείς και οι ειδικότητες Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής-κομμωτικής στο ΕΠΑΛ

3. Το Υπουργείο Παιδείας, ήδη, (υιοθετώντας τις προτάσεις που έστειλε η ΟΛΜΕ) επεξεργάζεται το νομοσχέδιο και σε 15-20 μέρες θα πάει στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Μετά θα ακολουθήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία: Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ολομέλεια. Υπολογίζεται ότι σε ενάμισι έως δύο μήνες θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

4. Οι επανατοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα-απόλυση θα συνυπολογιστούν στις 15.000 νέες προσλήψεις που προβλέπονται για το 2015. Σ’ αυτό το σημείο έγινε συζήτηση και ξεκαθαρίστηκε ότι, θα επανατοποθετηθούμε με το μισθό που παίρναμε πριν τεθούμε σε διαθεσιμότητα.

5. Όσον αφορά τα λεχθέντα του Κ. Κουράκη σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «θα επανασυσταθούν σχεδόνόλες οι ειδικότητες», ο ίδιος διευκρίνισε ότι το «περίπου ίδιες» έχει να κάνει με την προσθήκη και νέων ειδικοτήτων π.χ. αγροτικής ανάπτυξης και κατέληξε λέγοντας «δεν υπαινίσσομαι τίποτα, δεν υπονομεύω τίποτα, δεν έχω κρυφή ατζέντα».

6. Ο Υπουργός παιδείας ανέφερε ότι: «υπάρχουν μηχανισμοί στα Υπουργεία που δεν τους ελέγχουμε ακόμα» σ’ αυτούς αποδόθηκε η έκδοση των νέων πινάκων του ΑΣΕΠ και η σημερινή εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Δ/βάθμιας σχετικά με την πρόσκληση των «διπλοθεσιτών» διαθέσιμων για επιλογή θέσης!! Στο σημείο αυτό μας διαβεβαίωσε -σύμφωνα και με τη χτεσινή παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου- ότι η διαδικασία της «κινητικότητας» παύει να υπάρχει.

7. Μας δήλωσαν ότι βλέπουν με θετικά την επαναφορά στις οργανικές θέσεις που κατείχαν, όλων όσων έχουν μεταταγεί (σε διοικητικές θέσεις ή με την προκήρυξη 6/13) και όσων έχουν πρόωρα συνταξιοδοτηθεί, μετά από αίτησή τους.

8. Ενώ αναγνώρισαν ότι είναι δίκαιο το αιτήμά μας για την πλήρη αποκατάστασή μας (αναδρομική καταβολή του 25% του μισθού) δεν δεσμεύτηκαν σχετικά.

Στην κοινή ενημέρωση-σύσκεψη των διαθέσιμων που ακολούθησε μετά, εκφράστηκε ομόφωνα η αντίληψη ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχει καμία επανάπαυση και κανένας εφησυχασμός. Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα θα παρακολουθούν συνεχώς στενά όλες τις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πίεσή τους, ζητώντας συνάντηση και με τον κ. Κατρούγκαλο, και νέα συνάντηση με τον κ. Κουράκη που είναι ό αρμόδιος για τα θέματα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε αγωνιστική επαγρύπνηση μέχρι να κατατεθεί και να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή.

Καλόγηρος Βασίλειος
newsbeast.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...