Home / Featured / Σεμινάριο (webinar) – «Ένταξη Μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Σχολείο για Όλους»

Σεμινάριο (webinar) – «Ένταξη Μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Σχολείο για Όλους»

Δημοσιεύτηκε: 8:11 μμ Φεβρουάριος 25th, 2015  


29374sxoleio-gia-olous

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το διαδικτυακό σεμινάριο «Ένταξη Μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο Σχολείο για Όλους: Στρατηγικές Κοινωνικής Ενσωμάτωσης»  προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Ειδικής Αγωγής.

Η διακήρυξη της Σαλαμάνκα (UNESCO, 1994)  προσανατόλισε  τα τελευταία χρόνια, πολλές ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου στην προσπάθεια για  παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση στα πλαίσια του Σχολείου για όλους. Το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα προσανατολίζεται στη μεταρρύθμιση, στην αναδόμηση και στην καινοτομία, για να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες ώστε οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να φοιτούν στο σχολείο της γειτονιάς του.  Σ’ αυτό το πλαίσιο, και η Ελλάδα προχώρησε σε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να προωθήσει την ενσωμάτωση και την ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες  στην γενική τάξη. Παρ’ όλες τις νομοθετικές  ρυθμίσεις, δεν έχουν πραγματοποιηθεί  ουσιαστικές αλλαγές  στις πολιτικές, την κουλτούρα και τις πρακτικές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ώστε να ανταποκρίνονται στην διαφορετικότητα του κάθε μαθητή. Oι μαθητές με ειδικές  εκπαιδευτικές ανάγκες  δεν προετοιμάζονται για την σχολική τους ένταξη, ούτε όμως και οι συμμαθητές  τους στην γενική τάξη για την αποδοχή  του νέου συμμαθητή, ακόμη πιο ελλιπής είναι η  ετοιμότητα του εκπαιδευτικού. Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι το σύνηθες φαινόμενο, οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να  μην ενσωματώνονται στην τάξη, να βιώνουν τη σχολική αποτυχία και να περιθωριοποιούνται.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εκπαίδευση Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθηση: Αρχές, Φιλοσοφία και Μεθοδολογία για ΣΔΕ, ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΔΒΜ”

Σεμινάριο “Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Συμβουλευτικής στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” (14/3)

Σεμινάρια “Οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες στη Β/θμια και Γ/θμια Εκπαίδευση” / “ΔΥΣΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ – ΔΥΣΓΡΑΦΙΑ: Αντιμετώπιση, Διαχείριση και Υποστήριξη”


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...