Home / HEADER-NEWS / Το μέλλον βρίσκεται στον προγραμματισμό

Το μέλλον βρίσκεται στον προγραμματισμό

Δημοσιεύτηκε: 12:10 μμ Φεβρουάριος 27th, 2015  


kid pc

«Στην επόμενη εικοσαετία όποιος δεν ξέρει να προγραμματίζει θα είναι ‘αναλφάβητος'» δήλωσε χθες ο Βύρων Νικολαΐδης, πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Peoplecert, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ομίλου, τονίζοντας «την απαραίτητη ανάγκη να επενδύσουμε από σήμερα προκειμένου να έχουμε προγραμματιστές, αφού στοιχειώδεις δεξιότητες προγραμματισμού θα περιλαμβάνονται στις περιγραφές πολλών θέσεων εργασίας στο μέλλον».

Για τον σκοπό αυτό, πρόθεση του Συμβουλίου, της Microsoft Ελλάς και του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής είναι να έρθουν άμεσα σε επαφή με την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση της πληροφορικής στα σχολεία και την παρουσίαση στους μαθητές των προοπτικών του προγραμματισμού. Παράλληλα, αναπτύχθηκε η διαδικτυακή πρωτοβουλία «Getcoding.gr», που προσφέρει βασικές γνώσεις προγραμματισμού σε μορφή παιχνιδιού, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα διοργανωθούν πενήντα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση μεταξύ των 28 κρατών – μελών της Ε.Ε. στις ψηφιακές ικανότητες, με τον κ. Νικολαΐδη να τονίζει πως, αν υπάρξει στοχευμένη προσπάθεια από όλους τους φορείς και επένδυση στον προγραμματισμό, αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και «η Ελλάδα να γίνει η Silicon Valley της Ευρώπης».

Βασίλης Ανδριανόπουλος

ΑΥΓΗ


 

2 Σχόλια

  1. Μια πολύ καλή περίπτωση,για αρχή είναι το Appmaker!

    https://apps.webmaker.org/designer

    Το περιβάλλον εξελληνίζεται ὅσον οὔπω

  2. Καλά για Silicon Valley, χλωμό…..

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...