Home / HEADER-NEWS / Τι σημαίνει να είσαι Δάσκαλος

Τι σημαίνει να είσαι Δάσκαλος

Δημοσιεύτηκε: 12:04 μμ Φεβρουάριος 25th, 2015  


daskala
Συχνά  έπιανα και πιάνω τον εαυτό μου να  προασπίζομαι  και να υπερασπίζομαι τη δουλειά μου  έχοντας  απέναντί μου «ώτα μη ακουόντων» και αυτό με τρόμαζε και με τρομάζει.
Δεν μπορώ να καταλάβω την αρνητικότητα που λαμβάνω και  τις επιθέσεις πολλών έμμεσα ή άμεσα στο πρόσωπο των εκπαιδευτικών.
Πολλοί βάλλουν  συχνά εναντίον μας και μιλούν για εμάς άλλοτε ως «μερίδα Δημοσίων υπαλλήλων που αρνούνται την αξιολόγηση «και άλλοτε αναφέροντας  πως «ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ» για τα παιδιά και πως  έχουμε ευθύνη για την «κακή ποιότητα» της εκπαίδευσης Κρίνομαι άξια ή ανάξια στα μάτια τους ανάλογα με τα «θέλω»΄, τις προσδοκίες τους και τις αναμνήσεις που έχουν, και θα κριθώ ως άξια ή ανάξια με βάση ρούμπρικες και κριτήρια που ακόμα δεν ξέρω τι περιλαμβάνουν και ίσως δεν τα μάθω παρά μόνο όταν μας τα ανακοινώσουν.
Θλίβομαι από το ότι μας λοιδορούν με το παραμικρό ,που μας κρίνουν σκληρά,χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει να σαι ΔΑΣΚΑΛΟΣ.
Θέλησα λοιπόν να δώσω τη δική μου απάντηση σε όλα αυτά. Να δείξω σε όλους μια μέρα μου μέσα στην τάξη. Να δουν με τα δικά μου μάτια τι κάνουμε κάθε μέρα, να δουν πως μέσα στις τάξεις μας  η Παιδεία και  η εκπαίδευση βρίσκουν τους εκφραστές της και πως ό,τι και να μας προσάπτουν, ακόμα και μέσα σε δύσκολες συνθήκες η διδασκαλία και  τα παιδιά είναι για εμάς το Α και το Ω.
Ήθελα να δείξω σε όλους πως παρόλο που όσα ακούγονται με «διαλύουν» λίγο λίγο  ως εκπαιδευτικό γιατί μειώνουν τις επιστήμες της Παιδαγωγικής και της Διδακτικής  και αυτό έχει ως συνέπεια να  μειώνουν εμένα προσωπικά ως εκφραστή τους , (και αυτό γιατί ακριβώς δεν γνωρίζουν τα αντικείμενα) όταν μπαίνω στην τάξη μου όλα αυτά τα αφήνω πίσω  μου.
Εκεί  μέσα όλα  αυτά φαίνονται τόσο μικρά και τόσο μακρινά και  έτσι συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε στα παιδιά του κόσμου μας αυτό που τους αξίζει δίνοντας ό,τι έχουμε μέσα μας.
Δίνοντας ΠΑΙΔΕΙΑ.
Είμαι Δασκάλα και ξέρω καλά τι κουβαλάει αυτή η λέξη.
Ανησυχώ που σχεδιάζουν για μένα χωρίς εμένα που με κρίνουν χωρίς να έχουν ενδιαφερθεί ποτέ να μάθουν ουσιαστικά…
Αλλά εγώ-εμείς θα δίνουμε καθημερινά το δικό μας αγώνα για την εκπαίδευση των παιδιών.
Δίνω τη δική μου ζωή μέσα στην τάξη μου και κάνω όσα μπορώ και ακόμα περισσότερα για τα παιδιά.
Τη ζωή μου ως δασκάλα μέσα σε μια τάξη , μέσα σε μια μέρα.
Kαι ελπίζω να βρήκε «ώτα ακουόντων».
Ακόμα και δικών μας ανθρώπων.

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

https://atsidespaidia.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...